DISCIPLINSKA komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je u četrtak trenera Vojvodine Nenada Lalatovića sa 300.000 dinara. Tako je okončan proces protiv 41-godišnjeg stručnjaka protiv kojeg se pred FSS vodio postupak zbog izrečene pretnje čije navode nije dokazao, što se u uobičajenim krivičnim postupcima tretira kao - kleveta. Lalatović je inače već bio kažnjen sa 500.000 dinara i tri meča suspenzije zbog nesportskog ponašanja i crvenog kartona na pomenutom meču.

Podsetimo, trener Novosađana je 13. septembra ove godine, pred početak drugog poluvremena meča 8. kola Superlige Radnički - Vojvodina (1:2), prilazeći svojoj klupi, ušao prvo u verbalni duel sa grupom navijača domaćeg tima, a kada mu je glavni arbitar Novak Simović pokazao crveni karton i put u svlačionicu, on se istoj grupi navijača obratio rečenicom:

- Ovoga mi krsta, reći ću za svaku nameštenu utakmicu! Videćeš. Za svaku!

Ovim gestom je Lalatović, praktično, izrekao pretnju da će otkriti potencijalno nameštene utakmice Radničkog iz prošle sezone, kada je on vodio ovaj tim. Nadležni u FSS, od komesara za integritet takmičenja, pa do disciplinskih organa su ga nekoliko puta pozivali da iznese dokaze za svoju tvrdnju, što Lalatović nije učinio u proteklih 20 dana, pa se smatra da je on praktično "samo" - klevetao.

Inače, disciplinci FSS su u četvrtak zvanično otvorili i postupak za propuste u organizaciji 161. večitog derbija u kojem je Partizan pobedio Zvezdu sa 2:0.