PREKID ZBOG VREĐANjA KOKEZE: Predsednik FSS bio meta navijača Partizana na 161. derbiju

N.I.

23. 09. 2019. u 22:10

ПРЕКИД ЗБОГ ВРЕЂАЊА КОКЕЗЕ: Председник ФСС био мета навијача Партизана на 161. дербију

Foto: M.Vukadinović

Grobari" su na južnoj tribini u drugom poluvremenu razvili izuzetno uvredljiv transparent na Kokezin račun, zbog čega je sudija Srđan Jovanović odmah prekinuo meč i nije ga nastavio sve dok isti nije uklonjen

PREDSEDNIK Fudbalskog Saveza Srbije Slaviša Kokeza bio je meta navijača Partizana na 161. večitom derbiju. "Grobari" su na južnoj tribini u drugom poluvremenu razvili izuzetno uvredljiv transparent na njegov račun, zbog čega je sudija Srđan Jovanović odmah prekinuo meč i nije ga nastavio sve dok isti nije uklonjen. Poruku sa transparenta odmah potom navijači Partizana preneli su u pesmu, koja se jasno čula sa svih strana stadiona u Humskoj na kojima su bile pristalice crno-beloih.

Prema uputstvu za rad delegata FSS, koje je gusto kucano na 83 strane, jasno je da prekid utakmice mogu da odrede glavni sudija na terenu ili delegat koji daje signal glavnom arbitru. Međutim, u konkretnom slučaju, kada se čuju političke ili rasističke parole sa tribina, ili ako se pojave neki sporni transparenti, sudija ima diskreciono pravo da odluči da li će se meč igrati bez prekida ili će ga prekinuti. Istovremeno, na upozorenje delegata oficijelni spiker mora da izrekne javne opomene navijačima.

Navijači Partizana su na nedeljnom derbiju sa tri transparenta otvoreno vređali predsednika FSS, "prozivali" državu oko postavljanja tenka kod Zvezdinog stadiona i pozvali Tužilaštvo da ispita tvrdnje trenera Vojvodine Nenada Lalatovića da je niški Radnički nameštao utakmice dok je on sedeo na klupi tog kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije