Vole Partizan, svi uz Vodojažu

Mihajlo Luković

nedelja, 22. 09. 2019. u 10:50

Воле Партизан, сви уз Водојажу

Članovi uprave FK Vodojaža u dvorištu Milorada Perovića

U selu Grošnica kod Kragujevca fudbalska groznica pred gostovanje osvajača kupa. Tom je događaju sve podređeno, uprava kluba na nogama, stadion se glanca

SELO Grošnica kod Kragujevca već danima trese fudbalska groznica. Njihova Vodojaža igra, kako kažu, istorijsku utakmicu sa jednim od najtrofejnijih srpskih klubova, slavnim Partizanom. Sve je u ovom šumadijskom selu podređeno tom događaju. Spremaju se da dostojno dočekaju velikog rivala u takmičenju za Kup Srbije.

- Nije to mala stvar. Nije reč o prijateljskoj utakmici, pa da neko kaže kako je "nešto išlo preko veze". Mi smo se izborili, a sreća je htela da malom seoskom klubu u goste dođe baš Partizan - pričaju žitelji Grošnice.

POJAŠNjAVAJU da su se igrači Vodojaže, koja se takmiči u Šumadijsko-raškoj zoni, na sportskom terenu, među brojnim, dosta jačim i značajnijim klubovima, izborili da igraju u šesnaestini finala Kupa Srbije.

- Zbog značaja protivnika, to je veliki, i ne samo sportski događaj za naše malo mesto i naš klub. Ovim se upisujemo u sportsku istoriju Srbije - ushićeno priča Miloš Đurković, predsednik FK Vodojaža, i podseća da je uz igrače, najzaslužniji za ovaj uspeh bivši trener Dragoslav Ristović.

Od trenutka kada je žrebom određeno da Partizan igra sa Vodojažom, u selu su svi na nogama.

Pročitajte još - Milošević: Nećemo ići grlom u jagode, tri boda imaju veliki značaj

Ključno zborno mesto uprave kluba, a to je desetak entuzijasta i zaljubljenika u fudbal, i uglavnom je u dvorištu Milorada Perovića, direktora stadiona, čija je kuća tik uz stadion. O utaktici i samom "okršaju" sa Partizanom mudro ćute. Uz poneku čašicu dobre šumadijske rakije, danima utvrđuju detalje i načine za što bolju organizaciju meča.

- Najvažnije nam je da dostojno ugostimo velikog rivala i da sve prođe u najboljem redu - kaže Žarko Stevanović, član uprave.

ZNAČAJ Veliki je uspeh što je mali seoski klub uspeo da se izbori i u Grošnicu dovede veliki Partizan na jednu zvaničnu utakmicu, kaže Rade Đorđević, predsednik Fudbalskog saveza Kragujevca. To je, dodaje, značajno za kompletan kragujevački sport. U selu pričaju da tog dana verovatno neće raditi ni seoska škola. Deca listom žele na utakmicu, mole roditelje i direktora škole da im to dozvoli.

TOG 9. oktobra sve, kažu, mora da blista. Ekonom Stevan Kostić, inače penzioner, sređuje opremu za igrače, glanca mašinu za šišanje trave na stadionu. Onda kosilicom krene preko po ko zna koji put uređivanog travnjaka.

- Svaka travka mora biti ista, sve na svom mestu, kod mene ne sme biti propusta. Ma, nigde ne sme biti propusta, ljudi, u goste nam dolazi Partizan - kaže Stevan.

U ovom selu kažu da Partizan tu ima brojne navijače. Vole, kažu, Partizan, ali će svi zdušno navijati za svoju Vodojažu. Grošničani su u jednom složni. Ko god da pobedi na fudbalskom terenu, oni su, samo zbog gostovanja velikog kluba - pobednici.

PRODALI PŠENICU, KUPILI LOPTU

Fudbalski klub Vodojaža osnovan je 1943. godine i od tada aktivnost kluba nikada nije prestajala.

- Prvu loptu kupili su od prodaje pšenice, koja je te teške ratne godine dobro rodila - priča Žarko Stevanović, upućen u istoriju kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Petko

22.09.2019. 15:52

U Vodojazi je igrao i Miric koji je kasnije presao u Spartak, pa u Zvezdu. Cak je pozivan i u reprezentaciju.

Penzioner

22.09.2019. 16:57

Pošto živim u Kragujevcu,hoću da pojasnim da Grošnica nije izolovano selo ,već predgrađe centra Šumadije; to da vole Partizan je istina i odnosi se na svakog šestog stanovnika naselja!!!