KALjARI SE IZVUKAO: Bez kazne za uvrede upućene Lukakuu

Beta

sreda, 18. 09. 2019. u 01:18

КАЉАРИ СЕ ИЗВУКАО: Без казне за увреде упућене Лукакуу

Romelu Lukaku Foto: EPA

Fudbalski savez je istražio incident, ali je odlučeno da se te uvrede "ne mogu smatrati diskriminatorskim u pogledu njihovog obima i realizacije", preneo je Skaj
Fudbalski savez Italije neće kazniti Kaljari, čiji su navijači na rasnoj osnovi vređali napadača Intera Romelua Lukakua tokom utakmice u Seriji A.

Inter je 1. septembra pobedio Kaljari sa 2:1, golom Lukakua iz penala, a navijači domaćeg tima vređali su tamnoputog Belgijanca i oponašali majmunske krike.

Fudbalski savez je istražio incident, ali je odlučeno da se te uvrede "ne mogu smatrati diskriminatorskim u pogledu njihovog obima i realizacije", preneo je Skaj.

Kako se navodi, istragom je utvrđeno da su se dela severne tribine čuli veoma glasni zvižduci pre nego što je Lukaku izveo penal, kao i da su se sporni uzvici čuli, ali da redari nisu mogli da identifikuju ko je sve oponašao majmunske krike.

Zbog velike buke nije moglo da se utvrdi da li je bilo diskriminatorskog ponašanja, zbog čega je Fudbalski savez odlučio da ne kazni Kaljari.

Posle te utakmice, Lukaku je od svetskih fudbalskih čelnika zatražio pojačanu akciju protiv rasizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije