Uhapšene vođe navijača Juventusa

Beta

16. 09. 2019. u 18:01

Ухапшене вође навијача Јувентуса

Navijači Juventusa

Italijanska policija uhapsila je danas dvanaestoricu vođa navijača fudbalskog kluba Juventus zbog niza optužbi, uključujući i nelegalne zahteve od kluba da dobiju više ulaznica za utakmice

Italijanska policija uhapsila je danas dvanaestoricu vođa navijača fudbalskog kluba Juventus zbog niza optužbi, uključujući i nelegalne zahteve od kluba da dobiju više ulaznica za utakmice.

Policija je navela da su navijači pretili da će tokom utakmica uzvikivati rasističke parole, ako ne dobiju više ulaznica od planiranog broja.

Istraga tužilaštva u Torinu povezana je sa novodnim ubacivanjem članova kalabrijske mafije "ndrangete", među najvatrenije pristalice Juventusa.

Pod istragom je 37 osoba. Optužbe uključuju zločinačko udruživanje, iznudu, pranje novca i nasilje. Među materijalima zaplenjenih od navijača su i parole sa nacističkim i fašističkim simbolima i portreti diktatora Benita Musolinija. Istragu je pokrenula optužba Juventusa pre godinu dana.

Hapšenja su obavljena dve godine nakon što je klub novčano kažnjen kao i delimičnim zatvaranjem stadiona, pošto je prodavao ulaznice najvatrenijim navijačima i ohrabrivao ih na "tapkanje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije