Stigao je u zemlju faraona pre mesec dana i već je sa Zamalekom osvojio Kup Egipta. Novinari su ga proglasili „Šeikom Egipta“ i mađioničarem. Mediji su puni njegovih slika sa čarobnim štapićem u ruci i turbanom na glavi, a uz njegovo ime stoje reči „globalni trener“.

Milutin Sredojević je preuzeo Zamalek, inače najslavniji klub Afrike, krajem avgusta i zaređao sa pobedama. Prvo je u Ligi šampiona Afrike pobeđena Dekeda iz Somalije 6:0. Potom su u Kupu Egipta eliminisani prvo MISR Elmagasah 1:0, potom u polufinalu Al Itihad 1:0 i na kraju, u finalu, pobeđena je ekipa Piramids – 3:0.

Zanimljivo je da je Milutinu Mići Sredojeviću za 18 godina rada u Africi ovo 16. osvojeni trofej . Po tome je sigurno najtrofejniji fudbalski trener Srbije. Odmah iza njega na drugoj poziciji je Ljubiša Tumbaković sa 9 trofeja (8 u Srbiji i 1 u Kini).

Sredojević je bio selektor Ugande, koju je posle 39.godina odveo na afrički kup nacija , Ruande, a radio je i osvajao trofeje u : Ugandi, Etiopiji, Tanzaniji, Sudanu, J.Africi. Tri puta je bio nominovan za trenera godine Afrike.