MLADA reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa odgovarajućom selekcijom Letonije u drugom kvalifikacionom meču za EP. Na “Karađrođu” izabranici selektora Nenada Milovanovića su, i pored dominacije na terenu, odigrali tek 1:1 (0:1).

Naš mladi tim nije uspeo da iskoristi mnogo više stvorenih prilika od rivala i potpunu inicijativu na terenu i tako propustio da ublaži poraz na startu od Rusije. “Orlići” su krenuli iz sve snage, sabili vršnjake iz Letonije u njihov “šesnaesterac”, pripretili dva- tri puta, ali su ipak gosti prvi poveli.

U organizovanom kontranapadu, akciju Grinbergsa i Toniševsa najistureniji napadač Reža je završio pogotkom za prednost Letonaca. To je, praktično, pored odlične igre u odbrani, bilo sve što su prikazali fudbaleri Letonije u prvom poluvremenu, u kojem su na polovinu izabranika Nenada Milovanovića, prešli još samo jednom.

Po istom receptu, zasnovanom na velikoj želji i htenju, naši mladi fudbaleri su atakovali i u nastavku, što je urodilo plodom u 57. minutu.

Akciju Terzića efektnim pogotkom krunisao je kapiten Adžić za izjednačenje u pravi momenat, jer je preostalo još dovoljno vremena za željeni trijumf.

Opsedali su gol rivala naši mladi fudbaleri, pucali iz svih oružja, bili maksimalno borbeni ali su njihovi pokušaji završavali pored cilja ili u naručju odličnog golmana gostiju Purniša, kojem je u samom finišu pomogla i prečka, posle odličnog šuta ”rezerviste” Zlatanovića.

SRBIJA - LETONIJA 1:1 (0:1)
Novi Sad. Stadion : “Karađorđe. Gledalaca: 1.000. Sudije: Kejkt Kenedi (Severna Irska) 6. Pomoćnici: Stefan Donaldson i Georgios Agriropulos (Severnalj Irska). Strelci: Adžić u 57. za Srbiju, Reža u 11. minutu za Letoniju. Žuti kartoni: Soloveičikis, Reža (Letonija)

SRBIJA: Marko Ilić 6,5, Marković 6,5, Mašović 6,5 ( od 45. Devetak  6,5), Pavlović 6,5, Terzić 7, Petrović 6,5, Račić 6,5, Luka Ilić 6,5 ( od 70. Nišić), Stuparević 6,5 8 od 70. Čumić), Adžić 7 ( OD 77. Zlatanović 7), Joveljić 6 (od 65. Tedić 6,5)

LETONIJA: Purinš 7, Soloveičiks 6,5, Balodis 6,5, Minkevičs 6, Birka 6,5, Toniševs 6,5, Liepa 6,5, Saveljevs 6,5, Grinbergs 6,5 ( od 58. Zelenkovs 6,5), Jaunzems 6,5, Reža 7( od 68. Kokins 6,5).