SRBIJA se ne plaši nikoga, a Ljubiša Tumbaković na poseban način dočekuje svoj sutrašnji debi na klupi "orlova". Prvo pa Portugalija! Nije moglo teže, a može da bude najslađe. U poslednjem obraćanju domaćim novinarima večeras u Staroj Pazovi, Tumbaković je više nego iskreno odgovarao na pitanja.


- Imam tremu pred ovu utakmicu, ali je odlično kontrolišem. Ko se bavi ovim poslom i kaže nešto drugačije, taj nije iskren - priznao je Tumbaković.


Puna četiri dana traju pripreme "orlova" za duel protiv prvaka Evrope. Šta li je novi šef sve ispričao svojim igračima...


- Gledali smo gde najviše grešimo, koje su mane Portugalaca, a koje su naše vrline. Dugo sam se dvoumio oko taktike i oko sastava tima. Iskristalisalo se sve to poslednjih dana. U goste dolazi ekipa koja je posednji poraz doživela prošlog leta na Mundijalu u Rusiji, a poslednji gol iz igre primila prošlog septembra - dodaje Tumbaković.


PROČITAJTE JOŠ: DEKO VERUJE U PORTUGALIJU: Posle utakmice u Beogradu se vraćamo u normalu


Kako li ćemo mi onda na takav tim...


- Imamo sjajne pojedince. U karijeri sam vodio odlične timove i odlične igrače. U ovoj reprezentaciji Srbije prepoznajem neke stara osećanja i kvalitete kod naših velikih fudbalera. Samo jedno poređenje moglo bi da bude ono kako sam trenirao nekada Mijatovića, a danas Dušana Tadića - dodao je selektor.


PROČITAJTE JOŠ: Bernardo Silva: Tadić je opasan, jedan od najboljih na svetu prošle sezone


A Dušan Tadić je imao svoj sjajan uvod u konferenciju. Njega je Bernardo Silva na konferenciji Portugalaca nazvao jednim od najboljih igrača sveta u ovom trenutku.


- Hvala na komplimentu i mislim da bih mogao da uzvratim istom merom. Igramo zaista protiv sjajnog rivala i verujem da će publika da nas nosi svih 90 minuta - kaže Tadić. - Ajaks je izbacio Juventus u četvrtfinalu Lige šampiona. Sa Portugalcima smo odigrali remi u Lisabonu, tako da je učinak pozitivan. Voleo bih da se tako nastavi i sutra - zaključio je Tadić.