Fudbalski reprezentativac Hrvatske Luka Modrić rekao je danas da nije razgovarao sa Ivanom Rakitićem i da ne želi da ulazi u razloge njegovog otkaza, ali je istakao da je njemu uvek bila čast da igra za nacionalni tim.

Iako Hrvatsku očekuje izuzetno važna utakmica protiv Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. na poslednjoj konferenciji za novinare u Trnavi nisu se mogla izbeći i neka druga pitanja.

Novinare je zanimalo mišljenje Modrića o otkazu Ivana Rakitića, te nedavnoj izjavi Dejana Lovrena da atmosfera u reprezentaciji nije kao pre.

- Nisam razgovarao s Rakitićem. Ne bih želeo da ulazim u njegove razloge i ne želim da to previše komentarišem uoči ovako važne utakmice. Kada se sve završi, možda će biti prilika za priču, ali sada je najvažnija koncentracija na ovu utakmicu - rekao je Modrić, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ: KVALIFIKACIJE ZA EP: Preokret Italije u Jerevanu

Novinari su upitali Modrića i da li je on nekada razmišljao o oproštaju od dresa reprezentacije.

- Teško mi je da uđem u nečiju glavu i kažem zašto dolaze te dileme. Svi znate da sam ja imao teških trenutaka u reprezentaciji i oko nje, ali uvek sam s velikom guštom dolazio i nikada nisam razmišljao o odustajanju - rekao je on.

- Dok mogu da pomognem, dok selektor misli da im trebam, ja sam tu. Nije floskula, ali najveća mi je čast igrati za reprezentaciju - dodao je kapiten Hrvatske.

On je prokomentarisao i Lovrenovu izjavu da atmosfera u nacionalnom timu nije onakva kakva je bila u Rusiji.

- Možda je to Dejanovo razmišljanje, svako razmišlja na svoj način i ima pravo na svoje mišljenje. Mislim da je dobra atmosfera, a to se pokazalo protiv Velsa. Na toj utakmici smo pokazali zajedništvo, htenje i kvalitet, a to je put kojim trebamo ići i sutra. Svi želimo da odigramo veliku utakmicu, a pobeda bi bila fenomenalna. Verujem da uz pravi pristup možemo ostvariti dobar rezultat - rekao je Modrić.

PROČITAJTE JOŠ: Del Boske: Nikada ne bih vratio Nejmara u Barselonu

On je svestan da je pred njegovom ekipom težak zadatak.

- Slovačka je dobra ekipa. Kompaktni su i čvrsti, vole da igraju. Prva zvezda je Hamšik, ali imaju još nekoliko nezgodnih igrača kao što je Lobotka s kojim se susrećem u Španiji - rekao je Modrić.

Utakmica Slovačka - Hrvatska na programu je sutra. Hrvatska je trenutno treća u grupi sa šest bodova, koliko ima i Slovačka. Prva ja Mađarska sa devet bodova.