Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da Ivan Rakitić, zbog nerešene situacije s klubom, neće igrati za nacionalni tim u predstojećim mečevima protiv Slovačke i Azerbejdžana.

- Razgovarao sam sa Rakitićem. Nije rešio svoju situaciju s klubom i nije fokusiran pa neće doći. Umesto njega pozvao sam Marka Roga - rekao je Dalić.

PROČITAJTE JOŠ: Rakitić odlazi iz Barselone i ide u Juventus?

Gostovanjem u Slovačkoj i Azerbajdžanu, Hrvatska nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. Svetski vicešampioni će u petak gostovati u Trnavi selekciji Slovačke, a tri dana kasnije će u Bakuu igrati protiv Azerbajdžana.

Hrvatska je trenutno treća u grupi sa šest bodova, koliko ima i Slovačka. Prva ja Mađarska sa devet bodova. Dalić nije želeo da nagađa da li novo Rakitićevo otkazivanje znači i zbogom reprezentaciji.

- Nemam vremena da razmišljam o njemu, sada moram biti koncentrisan na igrače koju su ovde i ispite koji nam slede. Nije ga bilo ni protiv Velsa pa smo dobili.

Danas je poslednji dan prelaznog roka, a Dalić je istakao da je to veliki problem.

- Poslednji je dan prelaznog roka i to nam je problem. Neko je srećan, neko nije, neko još radi na tome. Sigurno da neki igrači nisu bili u fokusu zbog pitanja gde će nastaviti karijeru. Nije ugodna situacija. Poslednji je dan i ja to razumem, ali mi moramo biti fokusirani. Ponavljam, ko nije spreman bolje da ne dolazi.

PROČITAJTE JOŠ: Rakitić između Intera i Junajteda, on bi radije u Milano

Dalić je istakao i da ga ne brine mala minutaža koju ima kapiten Luka Modrić na startu nove sezone.

- Luka nikada nije bio problem. On je nosilac naše igre i kapiten. Možda je i dobro da je preskočio neku utakmicu. Oko njega ništa nije upitno.

On se potom osvrnuo i na predstojeće utakmice.

-- Čekaju nas dva teška gostovanja, na kojima želimo dobar rezultat. Moraćemo da budemo maksimalno koncentrisani i da uložimo puno energije i truda. Slovačka je nezgodna i jaka, ima tri kvalitetna igrača u veznom redu, ali verujem u naš kvalitet - završio je Dalić.