BIVŠI selektor Goran Đorović i njegovi "orlići" su se obrukali na Prvenstvu Evrope za mlade u Italiji. Nenad Milovanović, doskorašnji trener lučanske Mladosti, zamenio je Đorovića i dobio nezahvalan zadatak: da u novim kvalifikacijama za EP 2020. godine vadi kestenje iza vatre.

Njegovo "vatreno krštenje" biće duel 1. kola u gostima protiv Rusije u "Mordovija areni" 6. septembra, a zatim četiri dana kasnije sledi i ispit protiv Letonije na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu. Juče je Milovanović pred samo dvojicom novinara (?!) saopštio spisak od 23 igrača za ova dva meča.

- Nismo među favoritima u ovim kvalifikacijama. Mi smo malo euforičan narod. Moramo da znamo šta nam je cilj. Želimo da napredujemo, želimo da se plasiramo na sledeće EP. Podsećam da se Rusija nije plasirala na prethodno i mislim da je to njihova prednost pred ovaj duel sa nama. Imali su mnogo više vremena da se na miru spreme za nove kvalifikacije. Moja ideja je da vratim dobru atmosferu u tim i da imamo sjajan ambijent, kako na terenu tako i van njega. Dres, grb na njemu i država Srbija moraju da budu svetinja svim igračima - dodao je Milovanović.

SPISAK

GOLMANI: Marković (Rad), Ilić (Voždovac), Stanković (Grafičar). Odbrana: Marković (Olimpijakos), Pavlović, Zlatan Šehović, Dinga (Partizan), Veselinović, Devetak (Vojvodina), Terzić (Fiorentina), Bošnjak (Voždovac). Vezni red: Petrović (C. zvezda) Kovač, Birmančević (Čukarički), Ivan i Luka Ilić (NAK Breda), Mašović (Horsens), Račić (Famalikao), Adžić (Anderleht), Zlatanović (Numansija), Stuparević (Votford), Stevanović (Partizan), Nišić (Voždovac), Čumić (Radnički). Napadači: Vlahović (Fiorentina), Joveljić (Ajntraht), Tedić (Čukarički).