EMOCIJA, POŠTOVANjE I ČAST: Šampion prvog kola Serije A ima ime i prezime - Siniša Mihajlović (FOTO, VIDEO)

B. A.

ponedeljak, 26. 08. 2019. u 09:11

ЕМОЦИЈА, ПОШТОВАЊЕ И ЧАСТ: Шампион првог кола Серије А има име и презиме - Синиша Михајловић (ФОТО, ВИДЕО)

Siniša Mihajlović foto: AP

Srpski trener, koji se leči od leukemije, ispoljio neverovatnu snagu i hrabrost. Strateg Bolonje prvi put posle šest nedelja napustio kliniku i vodio ekipu u Veroni (1:1)

KAKVU samo čudesnu volju i neverovatnu snagu ima Siniša Mihajlović (50). Proslavljeni srpski fudbaler, aktuelni trener Bolonje, napustio je u nedelju bolnicu u kojoj se leči od leukemije i otputovao u Veronu, kako bi na stadionu "Bentegodi" vodio svoje momke u utakmici prvog kola italijanskog prvenstva. I tamo je dobio ovacije celog stadiona, odjekivali su skandiranje i aplauzi, kao podrška u borbi koju vodi sa opakom bolešću. Emocije niko nije mogao da sakrije.

"Gazeta" piše da je nekadašnji selektor naše reprezentacije oko podneva napustio Onkološku kliniku u Bolonji i zaputio se u Veronu, gde se pridružio fudbalerima i stručnom štabu u hotelu u kome su odseli. Mihajlović je otišao rešen da posle 40 dana ponovo bude na terenu, uz ekipu, i ovo je prvi put da je od tada napustio bolnicu. Ostvario je nameru i komandovao sa klupe svih 90 minuta, u susretu prvog kola italijanskog prvenstva, koji je završen nerešeno - 1:1 (Veloso 37 - Sansone 15, penal).

Pre toga, nikome od fudbalera nije najavio da će tako nešto uraditi. Maltene u tajnosti je prešao 150 kilometara, došao na teren, svoje radno mesto, i izašao na stadion Verone sa kačketom. Iz hotela do "Bentegodija" se prevezao automobilom, sa zaštitnom maskom.

STANKOVIĆ: MI SMO ROĐENI POBEDNICIDEJAN Stanković, veliki prijatelj Mihajlovića i nekadašnji saigrač, preko "Instagrama" mu je uoči sinoćne utakmice sa Veronom uputio emotivnu poruku:
- Ćale moj dobri, mi smo rođeni pobednici... Puno sreće večeras, ono naše... Ma, pregazi ih sve - napisao je legendarni vezista.

- Dolazak Mihajlovića je bio neverovatno iznenađenje - rekao je vezista Bolonje Andrea Poli. - Ostali smo bez reči kada smo ga videli. Ne mogu da opišem kakav je to osećaj. Znam samo da taj čovek ima nesvakidašnju snagu. Presrećni smo i oduševljeni što je sa nama.


Kao da je sve u najboljem redu, Miha je ustajao sa klupe, dirigovao... U pojedinim momentima se i nervirao, delovalo je da nema bitnije stvari od pobede nad Veronom...

U proteklom periodu, otkako je 13. jula saopštio da ima leukemiju, Siniša je bio podvrgnut intenzivnim tretmanima. Bez obzira na to, rukovodstvo Bolonje mu je dalo podršku da nastavi sa poslom, i on je iz bolnice vodio treninge, davao uputstva preko "Skajpa" i maksimalno bio uključen u sva dešavanja. Ipak, jučerašnjem potezu se niko nije nadao i cela fudbalska javnost je ostala u čudu, zbog natprirodne borbenosti koju je pokazao.- Šampion prvog kola ima ime i prezime. To je Siniša Mihajlović, borac, div. Emocija, poštovanje i čast - izjavio je Mateo Salvini, potpredsednik saveta ministara Italije.

PODRŠKA PORODICE
SINIŠINA supruga Arijana je na društvenim mrežama postavila zajednički sliku, uz komentar:


- Ratnici se poznaju izdaleka.

Kćerka Viktorija je podršku uputila jednostavnim rečima: "Ljubavi moja".

foto: EPA
foto: EPA
foto: EPA


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)