U PRVOM meču protiv Malatije iskusni štoper Bojan Ostojić je bio jedan od najboljih na terenu, a onda ga je desetak minuta pre kraja utakmice zadesio peh zbog kojeg i danas, petnaestak dana kasnije, plaća ceh. Povreda primicača je 35-godišnjem defanzivcu napravila velike poteškoće, poslala ga je rovitog na drugi megdan turskom timu, a o ozbiljnosti situacije svedoči činjenice da je morao da preskoči prvi meč plej-ofa Lige Evrope protiv Moldea u Beogradu (2:1).


Sada, četiri dana pre revanša u Norveškoj, kod jednog od najiskusnijih u redovima crno-belih, sve je življa nada da bi mogao da se nađe tamo gde mu je mesto - u startnoj postavi čete Save Miloševića.

- Ništa još ne znam i ne mogu da tvrdim, idem na terapije i dalje, ali čvrsto verujem da ću uspeti da se oporavim do četvrtka. Počeo sam sa laganim treninzima, idem u teretanu i trčim pravolinijski i nadam se dozvoli lekara da se priključim radu punim intenzitetom sa ostatkom tima - raportira Ostojić, koji bi u ponedeljak trebalo mnogo više da zna o mogućnosti da se stavi na raspolaganje treneru za revanš sa Moldeom.

Ostojić je stegnuo zube za revanš sa Malatijom, odigrao pod velikim bolovima i upravo zbog toga nije želeo da preuzima sličan rizik u Beogradu kako se stanje povrede ne bi potpuno pogoršalo.

Pročitajte još Natho o debiju i svemu što ga čeka u crno-belom dresu: Pobedićemo i u Moldeu
VEŠTAK NIJE PROBLEMCRNO-bele prvi put ove sezone očekuje igranje na veštačkoj podlozi, što po mišljenju Bojana Ostojića ne bi smelo da predstavlja problem.
- Istina je da ne igramo često na veštačkoj travi, u našoj ligi samo protiv Voždovca, međutim to uopšte ne vidim kao naš minus. Uz to kvalitet veštačke trave u Norveškoj je sigurno bolji od ovog sa kojim se susrećemo u Srbiji - podvukao je Ostojić.

- U Turskoj sam trpeo stvarno velike bolove, pa smo odlučili da ništa ne rizikujemo za utakmicu sa Moldeom. Videću sa našim medicinskim timom, deluje mi da sve ide u dobrom smeru i da bih mogao na vreme da se priključim ekipi kako bih se našao u kombinaciji za odlučujuću utakmicu u Evropi.
"Pogled sa strane" omogućio je Ostojiću da se uveri kako rival crno-belih u borbi za evropsku jesen nije nimalo lagan. Naprotiv...

- Videlo se to još u njihovim utakmicama protiv Čukaričkog, pokazali su da su veoma ozbiljna ekipa. Moramo da shvatimo i prihvatimo činjenicu da će nam u četvrtak biti teško kao što je bilo i u drugom meču sa Malatijom. Samo sa maksimalno ozbiljnim pristupom i jakom koncentracijom svih 90 minuta možemo da izbegnemo komplikacije i obezbedimo učešće u Ligi Evrope.

Nema dilemu defanzivac Partizana oko toga šta bi trebalo da predstavlja idealan scenario u utakmici koja se u četvrtak igra u Norveškoj sa početkom od 19.00.

Pročitajte još Milošević: Osećamo se kao pastorčad, i u Srbiji i u Evropi

- Jedan gol u mreži domaćina može mnogo da nam pomogne i olakša posao. Ne kažem da bi to odlučilo pitanje ukupnog pobednika, niti želim da razmišljam na taj način, ipak, nema sumnje da bismo u tom slučaju lakše kontrolisali dešavanja na terenu - zaključio je Ostojić.

RADOST
POSLE saradnje sa Bojanom Ostojićem, Nikola Milenković je nastavio karijeru u Fiorentini. Sada se bliži rastanak i sa Strahinjom Pavlovićem koji je pred potpisom petogodišnjeg ugovora sa Lacijom.

- Nisam ih ja "spakovao", sami su oni sebe prodali - smeje se Ostojić. - Uveren sam da će Pavlović uspeti u Seriji A, baš kao što je to uradio Milenković, a meni je drago što ćemo barem biti u prilici da sarađujemo do kraja sezone - kaže pouzdani defanzivac.