Nikola Trajković nema dilemu pred revanš u Moldeu: Favorit – Partizan!

M. BLAŽIĆ

24. 08. 2019. u 21:05

Никола Трајковић нема дилему пред реванш у Молдеу: Фаворит – Партизан!

foto: Tanjug

Nekadašnji fudbaler Zete i Crvene zvezde, koji sa uspehom već treću godinu sa klupe predvodi norveškog trećeligaša Flekeroj, veruje da će crno-beli u revanšu uspeti da overe jesen u LE

NEKADAŠNjI fudbaler Zete i Crvene zvezde Nikola Trajković, koji sa uspehom već treću godinu sa klupe predvodi norveškog trećeligaša Flekeroj, veruje da će Partizan u revanšu protiv Moldea uspeti da overi jesen u Ligi Evrope. Po njemu prelomni trenutak dvomeča bi mogao da bude onaj iz 84. minuta beogradskog duela kada je Zoran Tošić zatresao mrežu iza Kraniksovih leđa.


- Sreća za Partizan je što je Bambi postigao taj pobedonosni gol, mnogo je važan, jer će ofanzivnija igra Moldea ostaviti više prostora brzim ofanzivcima Partizana. Glavna bitka će se voditi na sredini terena, obe ekipe vole da drže posed i prevashodno su ofanzivne. Biće to šahovska partija i mislim da jedan gol Partizana u revanšu mnogo toga rešava - jasan je Trajković.

Nema mladi stručnjak dilemu oko toga da li će i šta Molde pokušati da promeni u igri kako bi pred svojom publikom nadoknadio minus iz beogradskog duela.

- Molde je u Beogradu odigrao onako kako sam i očekivao, oprezno. Norvežani generalno respektuju naše klubove, ne ležimo im, jednostavno ne vole da igraju protiv nas. Mislim da se ni u revanšu neće zaletati, ali će sigurno igrati nešto hrabrije. Ne bi trebalo zanemariti činjenicu da za 16 meseci na svom terenu nisu zatresli mrežu samo Čukaričkom, a igrali su protiv Sevilje, Ajaksa, Fenerbahčea...


U brojnim analizama pre prve utakmice najmanje je bilo priče o momku koji je zatresao mrežu Stojkoviću, a upravo na njega upozorava Trajković.

- Koliko ja pratim Boli je najbolji napadač Moldea iako je nekako u senci Ejkrema, Ohija i Džejmsa. Uvek može da napravi problem što je pokazao i u Beogradu. Isto tako nije mi najjasnije zašto je zamenjen Ejkrem u Beogradu pošto je reč o fudbaleru koji predstavlja motor ovog tima.

Na kraju strateg Flekeroja ne ostavlja dilemu oko toga koji će od dva kluba i posle četvrtka igrati fudbal na međunarodnoj sceni.

- Govorio sam i pre prvog meča isto mislim i sada posle odigranih 90 beogradskih minuta. Partizan je favorit i očekujem da u četvrtak overi plasman u grupnu fazu Lige Evrope - zaključio je Trajković.

ČEKAJUĆI PRO LICENCU
MLADI srpski stručnjak sa velikim uspehom predvodi norveškog trećeligaša Flekeroj koji ubedljivo drži prvo mesto i grabi ka drugoj ligi. Trajković veruje da bi uskoro mogao da krene ka profi licenci u svojoj zemlji što bi mu znatno "proširilo vidike".


- Ide sve svojim tokom. Ne žurim nigde, bolje mi je da idem korak po korak, ali da svaki naredni bude siguran. U stalnom sam kontaktu sa ljudima u edukativnom centru za trenere FSS Milicom Đorić i Milošem Miljanićem. Moje je da radim, napredujem, a ostalo će doći - trezveno razmišlja Trajković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)