NAŠ proslavljeni trener Radomir Antić boravak u Srbiji iskoristio je da bude uz svoj Partizan. Stručnjak koji je vodio sva tri najveća španska kluba, Barselonu, Real i Atletiko, uživo je gledao prvu utakmicu protiv Moldea (2:1) i poneo u Madrid mnogo utisaka.


- Moram da istaknem da je bilo veoma dobro što su zapadnu tribinu stadiona ispunila deca navijači. To je bila baš lepa slika - kaže Antić za "Novosti". - Ipak, ono skandiranje protiv sudije je bilo suvišno. Kao zadatak trenerima iz škola fudbala koji su ih doveli ostaje da to isprave. Jer, fudbal je i kultura, i o tome moramo da vodimo računa.

Nekadašnjem selektoru srpske reprezentacije, koju je odveo na SP 2010, međutim, smeta činjenica da crno-beli nisu imali pravi ambijent na važnoj utakmici sa Norvežanima.

- Utakmice bez publike su veliki problem, i ne možemo uvek druge da krivimo za ono što nam se dešava. Bilo bi dobro da se otvori tema kako iskoristiti prisustvo mnogo dece za ubuduće.

STEVANOVIĆANTIĆ je imao samo reči hvale za 17-godišnjeg Filipa Stevanovića, krilnog igrača crno-belih:
- Pokazao je Stevanović talenat, koji zaslužuje da bude uvažen. Ove sezone ističe se ne samo golovima i driblinzima, već i ponašanjem i ljudskim kvalitetima.

Što se samog susreta sa Moldeom u Humskoj tiče, Antić smatra da je ostvaren dobar rezultat.
- Što se kaže, aktivan je. Daje mogućnost da se u revanšu ostvari cilj, iako je protivnik kvalitetan. Posebno se zahvaljujem predsedniku Partizana Miloradu Vučeliću na gostoprimstvu.

Pročitajte još Milošević: Osećamo se kao pastorčad, i u Srbiji i u Evropi

Antiću se svideo izraelski internacionalac:

- Natho je doneo nešto novo Partizanovoj igri, pre svega dubinski pas. U tandemu sa Sumom, mogao bi da da pruži dodatni kvalitet ekipi.

NE PRATIMO TRENDOVE
MOLDE kod kuće igra na terenu sa veštačkom podlogom, što može da predstavlja problem gostujućim ekipama, ali Antić tome ne pridaje značaj.

- Mi u Srbiji stalno nepotrebno pričamo o sudijama, penalima, veštačkoj travi... Umesto toga, trebalo bi više da pratimo nove trendove u fudbalu. Evo, recimo, vidim da malo ko koristi činjenicu da defanzivci mogu i u šesnaestercu da prihvate loptu kada je golman ubacuje u igru. A oni uglavnom stoje van - ističe Antić.