FUDBALSKA fantazija u Humskoj. Na terenu definitivno ne, ali na zapadnoj tribini stadiona Partizana u četvrtak uveče protiv Moldea je viđeno nešto što izaziva najlepše emocije i vraća veru u prave ljudske i fudbalske vrednosti. Oni najmlađi, njih bezmalo 6.000, bodrili su izabranike Save Miloševića bez ijedne mrlje, sa mnogo žara, iskreno iz duše u svakom trenutku utakmice u kojoj lopta baš i nije mnogo slušala Tošića, Sumu i društvo.


Tako je između ostalih grupa od stotinak mališana iz Škole fudbala OFK DiF iz Kosovske Mitrovice (predvođena direktorom Nemanjom Bulatovićem) okićena bojama svog omiljenog kluba bodrila crno-bele. Poziv da uživo prate i gledaju svoje idole odmah su prihvatili, a u Beograd su krenula dva puna autobusa sa mališanima.

Iako promuklog glasa i izmoren od dugog puta, oduševljenje zbog prisustva na stadionu Partizana vidljivo je na licu malenog "grobara" Petra Savića (11).

- Još sam pod utiskom koji smo tamo doživeli. Obišli smo muzej u kojem su mnogobrojni pehari, a trenutak kada smo zakoračili na zapadnu tribinu stadiona pamtiću dok sam živ. Navijali smo iz srca, tokom čitave utakmice, a na takvoj podršci su nam se na kraju zahvalili i sami igrači - uzbuđeno priča Savić.

Pročitajte još SLIKA SA STADIONA PARTIZANA ODUŠEVILA CELU EVROPU: Oglasio se i Nemanja Matić - Bravo momci, od večeras samo decu na stadion (FOTO)

Ništa manje oduševljen nije ni njegov, dve godine mlađi "kolega" Novak Marković koji će, zahvaljujući svom talentu, imati priliku da crno-beli dres obuče od nedelje, kada će se sa ekipom svojih vršanjaka iz Partizana pripremati na Kopaoniku.

- Od rođenja sam partizanovac i uvek sa oduševljenjem prihvatam poziv da bodrim svoj tim. Želja mi je da i ja jednog dana istrčim na teren u Humskoj i zaigram za prvi tim Partizana - kaže Marković.

U Humskoj se našla i delegacija FK Pazar - Juniors, sastavljena od 55 mališana koji tek ulaze u tajne fudbala, predvođena trenerima i direktorom kluba, profesorom Miletom Nedeljkovićem. Kapiten pionira Savo Sretenović kaže da je srećan što je bio u Beogradu i što je svojim navijanjem doprineo pobedi Partizana.

Pročitajte još PARTIZAN POSLAO NAJLEPŠU SPORTSKU SLIKU U EVROPU: Deca ukrasila Humsku! (FOTO, VIDEO)

- Pun sam utisaka od sinoć, još ih sređujem, pošto sam igrač koga Partizan prati, nadam se skorom dolasku u Beograd. Ceo događaj je bio impozantan, zauvek će biti urezan u mom sećanju - istakao je kapiten petlića Seid Sukić.

VUČELIĆ: POUKA STARIJIMA
PREDSEDNIK Partizana Milorad Vučelić najavljuje da će akcija sličnih ovoj na meču sa Moldeom biti u budućnosti.

- Svi smo prepuni utisaka posle sjajne podrške koju su deca pružila ekipi. U svakom trenutku je bila primetna iskrenost i bezrezervno navijanje za svoje idole i to je nešto što bi trebalo da bude praksa i u narednim utakmicama na delu stadiona koji odredimo za mališane. Verujem da će slika koju su deca poslala na utakmici sa Moldeom predstavljati pouku i za starije kako više ne bismo skupo plaćali razne propuste - podvukao je prvi čovek crno-belih Milorad Vučelić.