Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je da je njegova ekipa igrala veoma loše prvo poluvremene večerašnjeg meča protiv Moldea i istakao da crno-beli, pored toga što se osećaju kao “pastorčad” u Srbiji, isti takav odnos imaju i od UEFA.

- Jako loše smo ušli u utakmicu, odavno nismo ovako loše. Razloge u ovom momentu ne znam ni ja. Nisam ni mogao da pomislim da ovako loše možemo da igramo prvo poluvreme. Kad se sve sabere, ovaj rezultat na kraju je prosto nestvaran. Drugo poluvreme je bilo mnogo bolje i čestitam momcima na tome - rekao je Milošević novinarima posle utakmice.

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu ekipu Moldea 2:1 u prvoj utakmici plej-ofa Lige Evropa.

- U izuzetno teškim uslovima radimo i nedostajala je ta energija sa tribina. Nekad je jako teško kad se osećate usamljeno na terenu i tu jedino vidim opravdanje za moje momke, jer pored toga što se osećamo kao pastorčad u našoj državi, imamo takav odnos i tretman i od strane UEFA jer ekipe koje dođu na naš stadion se osećaju kao kod kuće i što se tiče ambijenta i što se tiće suđenja. Verujete da je u takvim uslovima zaista teško raditi. Ja ne znam kako smo uopšte još živi takmičarski u četvrtom kolu - kazao je Milošević.

Naveo je da se neće baviti Moldeom.

- Posle utakmice je evidentno da ćemo morati da se bavimo sobom. Mi sigurno možemo 40-50 odsto bolje, tako da ako uspemo da podignemo naš nivo igre na ono što smo pokazali u prvom poluvremenu, onda su nam šanse velike - dodao je trener crno-belih.

Milošević je rekao da je Partizan mnogo puta pokazao izuzetan karakter.

- Mi smo mnogo puta pokazali izuzetan karakter, to nije bilo prepoznato, ovo je prvi put da čujem novinara da tako nešto kaže. I danas smo to uspeli. Svi očekuju od Partizana spektakularnu igru, kad se ona desi, ona je sticaj okolnosti... Rekao sam da mi je draža utakmica u Turskoj zbog toga što je tamo trebao mnogo veći karaker nego u Beogradu kada je sve išlo po planu - rekao je Milošević.

On je dobio žuti karton, a rekao je da misli da je sudija jedva čekao to da mu pokaže.

Milošević je kazao da su deca koja su bila na tribinama poslala fenomenalnu energiju i da im duguje veliku zahvalnost.