FUDBALSKI klub Partizan je zbog kazne UEFA kažnjen sa dva meča bez navijača , ali je poslao izuzetno moćnu sliku fudbalskoj Evropi. Sa preko 3.000 najvatrenijih klinaca urasta do 14 godina iz preko 40 škola fudbala širom Srbije crno-beli su imali do sada neviđenu podršku u Humskoj 1.

Preko 100 klinaca iz Kosovske Mitrovice, skoro isti broj iz Novog Pazara i iz još desetak gradova je sa svojim trenerima popunilo zapadnu tribinu stadiona Partizana i još sar vremena pre početka meča dali su poseban ton neobičnoj atmosferi.

Zaista je ovo bio vrhunski potez Partizana koji je uz odobrenje UEFA na vrlo simboličan način poslao moćnu poruku da se na tribinama može i bez onih stvari zbog kojih je crno-belima uskraćeno pravo da na dve utakmice imaju podršku punih stadiona.

Najmlađi navijači su ispred zapadne tribine imali obezbeđeno osveženje i, za svaki slučaj, lekarsku pomoć dok su ih po završetku utakmice, na ispraćaju čekali lanč-paketi.

-Veoma smo ponosni što smo u veoma kratkom vremenu uspeli da organizujemo ovu posetu naših najmlađih navijača. Fudbalski klub Partizan je zaista poslao prelepu sliku u Evropu i svet - rekao je za "Novosti" Marko Ranevski, koordinator omladinske škole crno-belih.


Ukoliko Partizan i posle revanša protiv Moldea u Norveškoj obezbedi učešće u Ligi Evrope, a UEFA ne pomiluje Partizan i ostane odluka o još jednoj utakmici suspenzije, Beograđani imaju idealnu priliku da sa dovoljno vremena i strpljivom pripremom napune tribine ponovo sa klincima i pošalju još jednu poruku koliko se i na ovaj način voli fudbal u Srbiji !

Foto K.Mihajlović