Tihi i mirni grad Bern "probudila" je pesma navijača Crvene zvezde koji su "okupirali" sam centar pred meč protiv Jang Bojsa u plej-ofu za Ligu šampiona.


Pristalice crveno-belih, prostigle iz svih delova Švajcarske, Austrije, Srbije i širom Evrope krenule su s trga Bundesplac, gde je bilo glavno okupljanje, ka stadionu Jang bojsa, a tokom puta su došli u sukob s lokalnim "problematičnim momcima".

Naime, koreto "delija" je tokom šetnje do stadiona prošao pored ustanove za narkomane, odakle su krenula provokativna dobacivanja oko Kosova, posle čega je došlo do sukoba dve strane. Ipak, posle nekoliko minuta, policija je reagovala, i uz vođe navijača srpskog prvaka smirala situaciju.

Informacije s lica mesta su i da je neko od pripadnika policije ispalio nekoliko metaka upozorenja u vazduh, a grupa Zvezdinih navijača, kojih ima oko 3500 nastavila je put ka stadionu.

Procena je da će crveno-beli večeras imati iza sebe između pet i šest hiljada navijača, od kojih je nekolicina do ulaznica došla preko članova Jang Bojsa. Podsetimo, oni su mogli da kupe po šest ulaznica, a pojedini od njih su polovinu tih karata prodavali fanovima Zvezde.

"Karte? Šta će nam (smeh)... Ući ćemo isto kao na ranijim gostovanjima. Želimo da se ponovi Salcburg", poručuje 25-godišnji mladić.

PROČITAJTE JOŠ: ŠVAJCARSKI "BLIK": Srbi su se pokazali kao loši gubitnici, Jang Bojs protiv Zvezde igra i za čast Šaćirija (FOTO)

Za razliku od njih grupa navijača iz Berna je nabavila karte preko prijatelja sa švajcarskim pasošima, pošto domaćin želi da umanji broj gostiju.

"Imamo karte, veliki smo srećnici", u glas govore njih trojica, podsećajući da sada karta košta 300 franaka na crnom tržištu.

Za sektor na stadionu sa navijačima Crvene zvezde previđeno je 3.000 mesta, ali je već sada jasno da će taj broj biti znatno viši.