GARSIJA VIDEO I MARINA: Argentinac stigao na Marakanu na pregovore sa Zvezdom

S. Ilijoski

subota, 17. 08. 2019. u 12:24

ГАРСИЈА ВИДЕО И МАРИНА: Аргентинац стигао на Маракану на преговоре са Звездом

Garsija, njegov menadžer i Milovanović Foto: S.I.

Krilni napadač je u društvu njegovog menadžera i direktora skauting službe Las Palmasa Branka Milovanovića došao u srpsku prestonicu

ZAPELA je Crvena zvezda, imala je odličnog partnera i u Las Palmasu, pa je argentinski levokrilni napadač Mateo Garsija juče oko podneva stigao na "Marakanu" na završne pregovore sa srpskim šampionom.


Ne baš zadovoljan što ga je pored direktora skautinga Las Palmasa Branka Milovanovića i menadžera Zorana Stojadinovića sačekao i jedan kor novinara, Mateo je već na samom dolasku video veličinu kluba u koji dolazi, bez obzira na to što je u džepu imao ponudu Olimpijakosa. Predsednik Las Palmasa Miguel Anhel Ramirez i direktor Milovanović postigli su dogovor sa Crvenom zvezdom o obeštećenju i nisu hteli da licitiraju ponudu iz Grčke sve dok sam igrač ne donese konačnu odluku u vezi s transferom u Zvezdu. Zato je bilo presudno da on dođe u Srbiju, na stadion "Rajko Mitić", i sam se uveri u sve što mu srpski klub nudi.


PROČOTAJTE JOŠ: Zvezda sa Tomaneom napada Jang Bojs, u Bernu bez Gajića i Jevtovića

ČEKALI GA BIRMINGEM I SVONSI MATEO Garsija je pravi krilni napadač, hitar i brz, levonog je i veoma dobar dribler. Kao i većina Argentinaca, direktan je u napadačkim akcijama, rekao nam je juče Branko Milovanović.
- Srećna okolnost je to što je Mateo dobio italijanski pasoš pre nekoliko dana, kada se prelazni rok u Engleskoj već završio. Jer, Birmingem ga je čekao do poslednjih sati prelaznog roka, Svonsi je takođe pokušavao da ga dovede, a Anderleht i dalje čeka rasplet, kao i Olimpijakos. Garsija je dobra investicija, jer može da igra kako na krilnim pozicijama, jer je levonog, tako i iza napadača - objasnio je Milovanović.


Pre ngo što je stigao do kancelarije u kojoj ga je čekao sportski direktor Mitar Mrkela, brzonogi 22-godišnjak je sa svojim menadžerima imao priliku da upozna počasnog predsednika, legendarnog Dragana Džajića, ali i da razgovara sa kapitenom Markom Marinom i Špancem Hozeom Kanjasom, koji su takođe svratili u klub "nekim poslom". Sve to je pozitivno uticalo na fudbalera, koji je, kao pozajmljeni igrač Las Palmasa, prošle sezone u Arisu postigao 12 golova i tako na sebe skrenuo pažnju najvećih klubova u zemlji Helena, Olimpijakosa i PAOK-a.


Najtrofejniji klub Grčke, koji se izdaje za bratski sa crveno-belima, igrao je svoju igru, povećavao je ponudu igraču kako bi ga "prelomio" da dođe u Pirej. Ponuda za platu mu se popela na 2,3 miliona neto za četiri sezone, i Zvezda je juče morala da odgovori na svoj način, kako bi došla u priliku da danas posle lekarskih pregleda dobije značajno pojačanje već za meč protiv Jang bojsa.


PROČITAJTE JOŠ: MILOVANOVIĆ POTVRDIO ZA "NOVOSTI": Garsija stiže na "Marakanu"


Crveno-beli su imali apsolutno jasnu sliku juče, visina ugovora morala je da se izjednači, čak i premaši Olimpijakosovu, da bi Garsija stavio potpis na predugovor koji bi se realizovao danas posle lekarskih pregleda. S druge strane, i sam Mateo morao je da se uveri da je Beograd evropska metropola, a ne, kako su neki dušebrižnici hteli da mu ga predstave - grad u kojem vladaju beda i siromaštvo.


Zvezda se i juče borila ne samo sa Mateom Garsijom i njegovim menadžerima, već i sa Olimpijakosom, koji je na sve načine pokušavao da utiče na to da se igrač otisne na aerodrom i nastavi put za Atinu. Videćemo kako će se bitka za krilnog napadača, koji je označen kao top prioritet, završiti.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije