NAVIKAO je Vladimir Stojković navijače Partizana da sigurnim intervencijama gura svoj tim i uliva dodatno samopouzdanje. U četvrtak u Malatiji je na početku utakmice imao "žutu minutu", koju je kasnije, desetak minuta pre kraja, popravio maestralnom reakcijom.


- Bila je to moja nepotrebna intervencija. Tražio sam da uđem ekstremno u nju kako bih digao sebi samopouzdanje i da bi me držalo celu utakmicu. Tražio sam je na silu, nije trebalo, i to je moja greška. Svaka greška i svaki neuspeh je preduslov za uspeh, time sam se vodio do kraja utakmice i drago mi je da nisam poklekao, da me nije uzdrmalo, kao i da se sve završilo povoljno po Partizan - objašnjava Stojković.


MAKSIMALNO SA SKANDINAVCIMA DVOMEČ sa Moldeom biće osmi u istoriji Partizana protiv kluba iz Skandinavije i interesantno je da crno-beli nikada nisu eliminisani od rivala sa severa Evrope. Klub iz Humske je 1983. bio bolji od Vikinga (5:1, 0:0), 2002. od Hamarbija (4:0, 1:1), 2003. od Đurgardena (1:1, 2:2), 2010. od Helsinkija (3:0, 2:1), 2012. od Tromza (1:0, 2:3), 2014. od HB Toršavna (3:0, 3:1) i prošlog leta od Nordsjelanda (3:2, 2:1).

PROČITAJTE JOŠ: PUBLIKA VEĆ ZA MOLDE? Miloš Vazura o mogućnosti ekspresnog preinačenja odluke UEFA


Kapitena kao najiskusnijeg rani gol nije mnogo uzdrmao, ali celu ekipu jeste.


- Mi nemamo pravu predstavu o jačini ekipe, nekada okolnosti tako nalažu da je potrebno da se pređe sa obale na obalu. Da li je prešli preko zlatnog mosta ili mosta od pruća, nije bitno, bitno je proći. Okolnosti nekada tako nalažu. Ispunili smo ono što se tražilo od nas, da prođemo.


Stojković smatra da je prva utakmica u Humskoj malo iskrivila sliku o snazi turskog tima.


PROČITAJTE JOŠ: Partizan u četvrtak od 21.00 dočekuje Molde


- Ne možemo da kažemo da se stvorila lažna slika o Partizanu, nego o Malatiji, jer su došli bez poštovanja i respekta. Preterano dobro smo igrali u Beogradu, što je podiglo sumnju u njihov kvalitet. Rekao sam i u Beogradu, nismo im dozvolili da pokažu šta znaju jer smo bili ekstremno dobri i automatski se stvorila slika da bi trebalo i u Turskoj da pobedimo.


Letelo je svašta u drugom poluvremenu u pravcu kapitena crno-belih, počev od flaša...


- Navijači u Turskoj su ekstremisti, kao i naši. Bilo je za očekivati, ali se nije ništa spektakularno desilo, osim upaljača i flaša. Bilo je i sitnih novčića koji su me pogodili u glavu. Srećom, bilo je u glavu - nasmejao se Stojković.


PROČITAJTE JOŠ: Vojvodina se pojačava u Humskoj: Dovode Nikolića


Posle solunske drame Partizan je saznao da će put ka novom, devetom, učešću u Ligi Evrope krčiti protiv norveškog Moldea.


- Molde je u prvoj dobio sa 3:0, a u Solunu su mogli da ispadnu. Evropa je drugi nivo, nema sigurne pobede i prolaza. Po meni je najbitniji momenat iz tog duela da je Aris dao tri gola i da se ušlo u produžetke. Za očekivati je da će, ko god da nam je došao, biti umorni zbog toga - završio je iskusni čuvar mreže.