Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su jesen u Ligi Evrope. Preostaje im borba za grupnu fazu Lige šampiona, ali tek nakon što proslave veliki trijumf i podvig napravljen u Kopenhagenu.

Golman crveno-belih Milan Borjan ističe da je ovo bila neverovatna noć za zvezdašku javnost.

- Bože zdravlja da uđemo u Ligu šampiona. Bio sam miran, koncentrisan, pokušao sam pre penala da vidim na koju stranu njihovi igrači idu da šutiraju. U jednom momentu je sve bilo na strani protivnika, ali kada imaš srce, sve dođe na svoje mesto. Bog je veliki. Iskreno, najdraži mi je prolaz protiv Krasnodara, pa Salcurga, i onda ovaj. Posvećujem pobedu porodici, oni su moja snaga. Ponosan sam. Cela ekipa zaslužuje pohvale. Borili smo se za tu ljubav koju nam navijači pružaju.

PROČITAJTE JOŠ: BORJAN VODI U LIGU ŠAMPIONA: Crvena zvezda eliminisala Kopenhagen posle penala

- Verovali smo svaki put u Borjana ili izvođača. Trebalo je da se imaju, izvinite na izrazu, m**a za sve ovo. Pobedili smo pred njihovim navijačima koji su zviždali i svašta vikali. Svaka čast našima, jer su bili glasniji od njihovih 25.000 – sa mnogo emocija počeo je razgovor sa novinarima Miloš Degenek.

Zvezda je obezbedila evropsku jesen i sada je Liga šampiona ponovo cilj.

- Nećemo sada da stanemo, idemo u Ligu šampiona! Baš smo kao ekipa porasli ovom pobedom, zbližili se kao porodica, shvatili šta znači prolaz i kako je lepo kad se digneš kad je teško.

- Rekao sam da će biti najdraže onom ko se poslednji smeje. Oni su nas potcenjivali, smejali nam se u lice u Beogradu, sve smo im vratili. Što kaže naš trener, onaj gore je veliki i vidi sve.

Imao je Degenek još poruka za Dance:

- Svaka čast njihovom treneru, imao je ozbljinu karijeru, ali malo se zeznuo kad je pričao ono što jeste. Oni su uvek ovde jeli zlatnim višljuškama, ne znaju kroz šta smo mi prošli i kakve životne priče imamo. Pokazali smo ko smo i šta smo.

Degenek se osvrnuo i na prošlogodišnja iskustva:

- Bilo je i u Trnavi i Slacburgu povuci, potegni, rešavala je jedna greška. Mnogo smo srećni i idemo dalje.