TRESLE su ga jake emocije na za vreme epske bitke u Kopenhagenu, ali je posle velikog trijumfa  Vladan Milojević bio poput pravog generala, staložen, umeren. I pre svega ponosan.

- Ovo je pobeda za naše navijače, naše porodice, za Srbiju. Ponosni smo u ovakvim trenucima što smo Srbi. Čestitam mojim igračima na velikoj borbi, istrajnosti, uložili su poslednji atom snage.  Ja ih mnogo volim i ponosim se što ih treniram. Hvala i našim divnim navijačima na fanatičnoj podršci, očekujem ih u Bernu protiv Jang Bojsa. Da napravimo poslednji korak za ono što živimo – rekao je Milojević.

PROČITAJTE JOŠ: BORJAN VODI U LIGU ŠAMPIONA: Crvena zvezda eliminisala Kopenhagen posle penala

Zvezdin trener otkrio je kako je motivisao igrače i ekipu u ovako dramatičnojn i teškoj utakmici.

- Možda smo bili i prežaljeni pre revanša. Ovo su utakmice za prolaz, ne za lepotu. Rekao sam im da moramo da igramo, da se borimo, da veruju u sebe. Imali su fenomenalnog protivnika protiv sebe, bili u hendikepu. Igrati sa igračem manje je jako teško. Verujem u sile Božanske... I da nismo prošli, bio bih prezadovoljan i presrećan kako su se borili. Eto kako se sve obrne u životu. Pričalo se mnogo o  Panenki mladog Vinga, sada je bio tragičar.

Junak je naravno, golman crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ: Milojević prestiže Miljanića

- Sve čestitke Borjanu, nismo vežbali penale, niti sam birao igrače koji će da ih izvode. Pored svih, on je taj ako nekog treba da izdvojimo. Bio je odličan i prošle sezone u Ligi šampiona, nadam se da ćemo mu opet omogućiti da se istakne u ovom takmičenju.  Ovo su trenuci u kojima uživate, ne mogu ničim da se kupe, već moraju da dožive. Ta sreća i radost sada, u Salcburgu, protiv Krasnodara. Lepo je doći ovako u Dansku.  Mi predstavljamo naš klub, pokušavamo da ga vratimo tamo gde mu je mesto – naglasio je Milojević posle još jedne velike pobede.

Kopenhagen je bio 11. uzastopni rival koga je izbacio u evropskim kvalifilacijama.

SOLBAKEN: MNOGO JE TEŠKO
TRENER Kopenhagena Sale Stolbalen bio je utučen posle utakmice, jako teško mu je pala ova eliminacija. Izgledao je kao da će da zaplače na konferenciji za štampu.
- Nismo uspeli, prokocakali smo veliki broj prilika sa igračem više. Bio je ovo jako težak meč i mnogo je teško kada izgubite posle svega – rekao je kratko Solbaken.