PRILjEŽNI žbir nionskog departmana za skidanje kože Partizanu izgleda da se uplašio da će ostati bez posla, odnosno podebele koverte novca sa adresom pošiljaoca: UEFA, Nion, Švajcarska. Bedna špijunčina domaćeg porekla (samo takve angažuju) poslala je sa utakmice Partizan - Malatija izveštaj poslodavcima, u kome je štiklirao šta se sve pojavilo i dešavalo u Humskoj, a nalazi se na spisku stvari za koje nema tolerancije. Tu se našao keltski krst, skandiranje Mičelu Donaldu, kao bivšem fudbaleru neomiljenog komšijskog kluba u skladu sa benignim navijačkim nadimkom, "zakrčeni prolazi", bacanje rolni papira i paljenje baklji.

Utakmica je protekla, inače, u savršenom redu. Za nas i naše kriterijume. Ali, ne i za UEFA. Njih ne zanima da li je realno sve bilo u fudbalskom duhu. Oni su napisali pravila, i ako im denuncijant prijavi da se dešavanja ne poklapaju sa onim kako oni zamišljaju da treba da izgleda atmosfera - eto kazne. U prevodu "ima da bude(te) kako smo mi zamislili". Ako nije po našem papiru, onda ćemo da vas finansijski uništimo. To je njihov jezik, pravda, smisao.


PROČITAJTE JOŠ: DRASTIČNA KAZNA UEFA: Partizan naredne dve utakmice u Evropi igra pred praznim tribinama

Oni brinu o diskriminaciji, rasizmu, nacionalizmu, sekzizmu, homofobiji... Zovu se FARE. Špijuniraju za UEFA. Kakav posao, kakvo zanimanje! Zaštitnici evropskih vrednosti. Kućepazitelji standarda koji bi trebalo da zaštite civilizaciju od necivilizovanih. A to smo, izgleda mi. Nešto se ne sećamo da su bili tako prilježni dok su u Hrvatskoj ispisivali kukaste krstove, što po terenima, što telima, svuda, u svakoj prilici. I što im je "Za dom, spremni" koje urlaju samo domaća verzija Hitlerovog "Zig hajl".

Rasizam u Srbiju nikada nije uspeo da se useli, ali će zato UEFA i FARE fudbal da isele iz Srbije.