GENERALNI sekretar Jovan Šurbatović u intervjuu na sajtu FS Srbije govorio je "infrastrukturnoj revoluciji u srpskom fudbalu, ulaganjima u 10 terena, nikad boljim uslovima u kojima se igraju superligaški mečevi..."


Naveo je da će zahvaljujući državi uskoro krenuti rekonstrukcija i izgradnju potpuno novih stadiona širom zemlje, po najvišim standardima UEFA.


- U ovo vreme sledeće 2020. godine, najkasnije u jesen, očekujemo da će biti postavljen kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona - naglasio je Šurbatović.


Rekonastruiše se i glavni teren SC u Staroj Pazovi, završava se tribina za gostujuće navijače, gde će moći da se igraju utakmice elitnog ranga. Zbog rekonstrukcije stadiona u Subotici, Spartak će svoje mečeve kao domaćin igrati u Sportskom centru.

Klubovi Superlige i Prve lige Srbije pokrenuli su inicijativu za privatizaciju i taj predlog dostavili FS Srbije na dalju razradu.

Šurbatović je potvrdio da je u pripremi Predlog zakona o privatizaciji profesionalnih klubova i da "postoji saglasnost svih klubova Zajednice".