POVIJALA se odbrana Partizana u Kruševcu tokom prvog poluvremena kada je dva puta kapitulirala i sigurno je bilo dosta onih koji su izrazili žal što poslednjom linijom nije mogao da komanduje iskusni 35-godišnji Bojan Ostojić. Ono što svakako predstavlja veliko ohrabrenje pred sutrašnji revanš sa Malatijom je činjenica da će Ostojić sasvim izvesno maksimalno spreman dočekati 90 minuta borbe za prolaz u plej-of Lige Evrope.


- Što se mene tiče, radim terapije i daće bog da sve bude kako želimo. U Tursku idemo izuzetno oprezni. Posle pobede u Beogradu od 3:1 stvorila se velika euforija, ali i lažna slika da je Malatija tim koji se bez problema može savladati 5:0 - poziva na oprez Ostojić.


PROČITAJTE JOŠ: Umro bivši potpredsednik FK Partizan Mirko Vučurević


BIĆE +40! JEDVA su čekali u Partizanu da se sklone sa tropskih vrućina koje vladaju u Beogradu, ali kada slete u Malatiju danas nešto pre podneva neće imati nimalo razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju vremenske (ne)prilike. Prognoza kaže da će danas živa na krajnjem istoku Turske stići do 40.podeljka, a sutra kada je na programu utakmica (19 časova) maksimalna temperatura će biti 38 stepeni.

Na utisak da su se u Beogradu susrela dva neravnopravna rivala navela je činjenica da je Partizan pored tri postignuta gola propustio bar još toliko idealnih prolika.


- Zaista smo fantastično odigrali, ali i imali sreće što smo ih šokirali ranim golom. Videli ste da su čvrsti, brzi i da sa njima neće biti lako na njihovom stadionu pred domaćom publikom. Imali su i oni dovoljno vremena kao i mi da sve analiziraju i vide gde su i grešili i šta su im prednosti i mane u odnosu na naš tim, koliko god im bilo otežavajuće kako kažu što im prvenstvo počinje za koji dan, toliko su sad imali i više vremena da se odmore.


PROČITAJTE JOŠ: DRASTIČNA KAZNA UEFA: Partizan naredne dve utakmice u Evropi igra pred praznim tribinama


Remi iz Kruševca je po Ostojićevim rečima najbolji primer da se svako opuštanje ekspresno kažnjava.


- Videli smo u nedelju da sve može da se okrene i stoga nema mesta euforiji već strpljivo, polako, koncentrisano i sa punim gasom tamo gde je potrebno. Arhiviraćemo utakmicu u Beogradu kao da počinjemo od nule - zaključio je iskusni štoper.


Ni najbolji pojedinac crno-belih u dosadašnjem toku sezone Sejduba Suma ne želi da "overava" prolaz pre nego što se to dogodi na terenu.


PROČITAJTE JOŠ: Vuletić: Ne žele nas u Evropi


- Sa moje tačke gledišta utakmica neće biti mnogo drugačija osim nekih malih detalja. Sve je u mentalititetu i želji koliko želimo da pobedimo ovu utakmicu i verujem da idemo maksimalno skoncentrisani i sa mnogo motivacije. Svi znamo da idemo u neku vrstu "rata" i trebalo bi da svako pripremi sebe za tako nešto. Jedini način je da o tome razmišljamo i verujem da momci imaju veru da to urade.


SA RADOM U 19 ČASOVA

ZAJEDNICA Superlige je u dogovoru sa TV Arenom odredila da Partizan meč petog kola protiv Rada u Humskoj odigra u nedelju u 17 časova. Uzimajući u obzir nestvarne vrućine koje su aktuelne ovih dana u Beogradu i širom Srbije nadležni su razumeli želju dva kluba da utakmica počne kasnije pa je tako start meča pomeren za 19 časova.