PARTIZANOVA PORUKA NAVIJAČIMA: Bez rasističkih i političkih parola na utakmici sa Malatijom

Beta

četvrtak, 08. 08. 2019. u 14:30

ПАРТИЗАНОВА ПОРУКА НАВИЈАЧИМА: Без расистичких и политичких парола на утакмици са Малатијом

Navijači Partizana Foto: N. Paraušić

Nepoštovanje reda i bilo koje od navedenih stavki može dovesti do drakonskih mera po naš klub sada kada rezultatima, željom i motivom možemo da se izborimo za mesto pod evropskim fudbalskim nebom
Fudbalski klub Partizan zamolio je svoje navijače da tokom večerašnje utakmice sa turskom Malatijom u kvalifikacijama za Ligu Evrope ne vređaju protivničke igrače na rasnoj osnovi, da ne koriste političke parole i ne pozivaju na mržnju i nasilje, već da navijaju sportski i pomognu svom klubu.

Partizan je u saopštenju na klupskom sajtu naveo da je na redovnom organizacionom sastanku klubova i izaslanika UEFA, upozoren.

- UEFA ima saznanja da je običaj da se na utakmicama koju crno-beli igraju sa turskim klubovima peva pesma za koju smatraju da je rasistička".Turska policija je upozorila MUP Srbije i Uefa kao i predstavnike najviših državnih organa naše zemlje, tražeći da se u slučaju da se ta pesma čuje na tribinama primeni Uefa procedura u tri koraka za rasističke ispade. Posebno je istaknuto da na mečevima pod okriljem Uefa nema mesta politici - piše u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: TURCI PADAJU U HUMSKOJ: Partizan protiv Malatije igra utakmicu jeseni

Partizan je zamolio navijače da podrže klub bez političkih parola i mržnje i objasnio šta ne bi smelo da pevaju i skandiraju.

- Molimo sve navijače Partizana kao i simpatizere kluba da pre, tokom i nakon utakmice na stadionu Partizana ne pevaju, ne recituju i ne ispisuju reči pesama ili parola koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje (zakolji, ubij, smrt, mrzim balije) kao i sve ono što može uvrediti grupu ili pojedinca koji je akter ili prisutan kao posetilac jednog fudbalskog događaja - navodi se.

Partizan je podsetio da se već tri godine nalazi pod uslovnom kaznom i da svaki incident ovog tipa neće dovesti smo do plaćanja velike novčane kazne i igranja pred praznim tribinama, već i mogućim izbacivanjem kluba iz evropskih takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ: DONALD SE NE PLAŠI HUMSKE: Ne obraćam pažnju na Partizan, njihove igrače i navijače

Apelovano je na sve navijače da zbog rigoroznih pravila Uefa i pomenute uslovne kazne poštuju sve procedure za ulaz na stadion, da ne sede ili stoje na ogradi, da ne zakrče prolaze na tribinama, da ne ubacuju predmete na teren i ispuštaju krike koje asociraju na pojedine životinje.

- Nepoštovanje reda i bilo koje od navedenih stavki može dovesti do drakonskih mera po naš klub sada kada rezultatima, željom i motivom možemo da se izborimo za mesto pod evropskim fudbalskim nebom! Budimo jedinstveni samo u jednom, da Partizan večeras pobedi - navodi se u saopštenju.

Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa između Partizana i Maltije igra se večeras od 21 čas u Humskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije