SVE tri sporne sudijske odluke su donete na štetu Crvene zvezde. Miroslav Radoman, bivši internacionalac i jedan od naših najboljih sudija, u analizi za "Novosti" ističe da je portugalski arbitar Tijago Martins dobro pogurao dansku ekipu da ostane neporažena na "Marakani".

- Deset godina sam bio kontrolor UEFA i zato mogu da zaključim da je Crvena zvezda oštećena kod svih spornih situacija - jasan je Radoman. - Prva zamerka je Martinsov neuravnotežan kriterijum kod dosuđivanja prekršaja. Ako krenemo hronološki, sudija je morao da pokaže drugi žuti karton igraču Kopenhagena Zeki zbog nesmotrenog starta nad Ivanićem u finišu prvog poluvremena. Kod te situacije se pokazalo da je perfidan, kad moram da upotrebim tako jaku reč. Iako je bio blizu događaja, nije ni dosudio faul, već je dozvolio da se igra nastavi. U podsvesti je znao da Zeka već ima karton i da uz faul usledilo i isključenje.

Portugalac je i kod penala Kopenhagena u 83. minutu opravdano izazao ogroman gnev kod igrača i navijača Zvezde.

PROČITAJTE JOŠ: DANCI HVALE VINDOVU "PANENKU": Vratio bi se peške da je promašio

- U sudijskoj terminologiji to je bio "iznuđeni kontakt" - naglašava Radoman. - Po položaju tela Španca Biele i njegovog teatralnog pada videla se i njegova očigledna namera da ide na Jovančića da isprovocira penal. I umesto da zbog toga igrač Kopenhagena dobije žuti karton, nagrađen je jedanaestercem. Takođe, videlo se da glavni sudija nije odmah pokazao na belu tačku, već da je ovu odluku doneo posle signalizacije pomoćnika.

Martins kao da je želeo da "upropasti Zvezdu", jer je u finišu prevideo da dosudi i penal u njenu korist, iako su postojali jaki razlozi za to.

- Prekršaj nad Benom bio je očigledan, to je takozvani "bezobziran start". Zvezdin napadač je imao loptu na nozi, ali ga je start sa leđa sprečio kod šuta. Videla se noga u vazduhu igrača Kopenhagena, daleko od lopte...

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA BEZ NAPADAČA U KOPENHAGENU: Pavkov pauzira dve nedelje