ROCKOV OBELEŽIO JUBILEJ: Želim da ostavim trag

S. BAJIĆ

sreda, 07. 08. 2019. u 08:19

РОЦКОВ ОБЕЛЕЖИО ЈУБИЛЕЈ: Желим да оставим траг

Emil Rockov i predsednik kluba Vojislav Gajić Foto J. Grlić

Ljubav prema klubu mi nije nametnuta, proističe iz privrženosti prema mom gradu, kaže golman Vojvodine Emil Rockov, koji je odigrao 100. utakmicu u dresu kluba u kom je ponikao

ISPUNIO je jedan od životnih ciljeva koje je sam zacrtao. Emil Rockov (24), golman Vojvodine, minulog vikenda u pobedi našeg najstarijeg superligaša nad Radom (5:0), odigrao je 100. utakmicu u dresu kluba u kom je ponikao.

- Drago mi je da sam ušao u klupsku istoriju za značajnim brojem odigranih mečeva. Jer, želja mi je bila da ostavim trag u Vojvodini, da vratim sve ono što je klub u mene uložio. Lepu brojku od 100 duela doživljavam kao kamen temeljac, dobru osnovu za odraz na još više i bolje - kaže Rockov.

On je, svakako, uz saigrače, obeležio furiozan start tima sa "Karađorđa" ove sezone. Novosađani su zabeležili tri trijumfa zaredom, postigli 10, a primili samo jedan pogodak.

PROČITAJTE JOŠ: Bivši fudbaler Partizana novi trener kosovskog Feronikla

GOLOVE NE SLAVIM DA li se Emil Rockov, kao golman, više raduje pogocima od saigrača u napadu? - Naravno da se radujem, ali ne slavim golove. U tim trenucima "nameštam" ekipu i ostajem skoncentrisan. Tako rezonujem, jer često je pravilo da posle primljenog gola rival krene svom snagom. Radujem se na kraju utakmice, ali i tada se već sve usmerava na sledeći meč. Iskreno, trebalo bi da naučim više da uživam, tim pre što volim da pobeđujem - kaže Rockov.

- To je Vojvodina i tako bi trebalo da bude da ka tome težimo. Da verujemo u pobede i da tu veru sprovodimo u delo. Lepo je početi uspešno, a svi smo saglasni da moramo i da nastavimo po tom modelu. Postavili smo letvicu na startu, idemo ka tome da je održimo. Jer, kontinuitet je odraz kvaliteta.

Kao osnovu za uspeh, novosadski golman stavlja u prvi plan stavlja sjajnu atmosferu u klubu ali i tri, kako kaže, neizostavne stavke.

- Agresija, disciplina i glad. Nema tu mnogo filozofije. To su tri fundamentalne stvari i najbitnije je da se toga držimo.

Činjenicu da se novosadski ljubitelji fudbala polako vraćaju na tribine "Karađorđa" doživljava kao dobar znak za još punije tribine.

- Lepo je igrati pred punim tribinama i želja je da se u celom gradu probudi svest i ljubav prema klubu. Lično, kako sam sazrevao, sve više sam shvatao suštinu Vojvodine, pa i od profesora u gimnaziji koji nam je predočavao istorijske činjenice. Ljubav prema klubu nisu mi nametnuli roditelji, već okolina u kojoj sam odrastao i privrženost prema mom gradu - zaključio je Rockov.

PROČITAJTE JOŠ: Krkić napustio Stouk, Montreal sledeća stanica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije