Tanjga: Mihajlović se pita i iz bolnice

S.Bajić

ponedeljak, 05. 08. 2019. u 20:51

Тањга: Михајловић се пита и из болнице

Mihajlović i Tanjga Foto N. Paraušić

Sinišina je poslednja, bila, ostala i biće. To ističe Miroslav Tanjga, prvi pomoćnik Siniše Mihajlovića, trenera Bolonje, koji u njegovom odsustvu zbog lečenja u bolnici, vodi ekipu sa stadiona "Renato Dalaro"

SINIŠINA je poslednja, bila, ostala i biće. To ističe Miroslav Tanjga, prvi pomoćnik Siniše Mihajlovića, trenera Bolonje, koji u njegovom odsustvu zbog lečenja u bolnici, vodi ekipu sa stadiona "Renato Dalaro".

On je, po završetku dela priprema "hrtova" u Insbruku, iskoristio dva slobodna dana, koliko je dobila cela ekipa, i skoknuo do Novog Sada, a sutrase vraća u Bolonju, na zakazan popodnevni trening.

PROČITAJTE JOŠ: NA BRDU POTPIS HOLANDSKOG FUDBALERA: PSV, Ajaks, Real, pa Čuka!

PRIJATELjSTVO MIROSLAV Tanjga je uz Sinišu Mihajlovića od 2011, kada je bio selektor naše reprezentacija, a zatim mu je asistirao u Milanu i Torinu, a od 1. januara ove godine i u Bolonji. Družili su se još kao omladinci, kada je Tanjga nosio dres Dinama u Vinkovcima i Mihajlović Borova, a zatim su bili saigrači u drugoj šampionskoj generaciji Vojvodine, a posle i Crvene zvezde.

- Najpre idem kod Siniše u posetu - kaže Tanjga. - On je šef stručnog štaba koji je privremeno odsutan i nadamo se i očekujemo svi da će se što pre vratiti. Zato je i upoznat sa svim detaljima vezanim za pripreme, treninge i kontrolne utakmice. Dok je prvi pogon bio na pripremama u Bolcanu i Insbruku, svakodnevno smo se čuli telefonom i razgovarali, a kad smo u Bolonji, obavezno odem kod njega.

Bolonja je na pripremama u Bolcanu i Insbruku bila po 10 dana, a u međuvremenu je provela i tri dana u svom gradu.

- U pripremnim utakmicama smo izgubili od Kelna 1:3 i pobedili Šalke i Augzburg sa po 3:2. U subotu, 10. avgusta igramo generalnu probu sa Viljarealom, pa sedam dana kasnije se odmeravamo sa Pizom u kupu, a odmah zatim i na startu serije A, 25. avgusta. Pripreme su protekle u najboljem mogućem redu i nadamo se da će se uloženi rad vratiti u vidu bodova na prvenstvenim utakmicama. Jer, momci su odnosom prema obavezama i svojim radom to zaslužili. Rekao bih da imamo sreće što imamo kompaktnu i inteligentnu ekipu, koja zna šta su joj svakodnevni zadaci i ciljevi - potvrđuje Tanjga.

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO NA KLIK TV: Pratite uživo duel Zvezde i Kopenhagena

NI REČ O "BUKVICI"

NA novinarsko pitanje, da li je istina kako su pojedini mediji objavili, da je Siniša Mihajlović povišenim tonom održao bukvicu saradnicima u video-razgovoru posle poraza u prijateljskoj utakmici od Kelna, Miroslav Tanjga je bio jasan:

- Ne bih to komentarisao. I ja sam to pročitao u novinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije