KAD je Izvršni odbor FS Srbije imenovao Vladimira Matijaševića za novog sportskog direktora, imao je pre svega u vidu rezultate koje je postizao na mestu prvog čoveka sportskog sektora u Napretku i Čukaričkom, ali i energiju koju ulaže da bi se ostvarili bolji rezultati.

Ugovor je potpisao na dve godine, ali, kako je sam rekao i predsedniku FSS Slaviši Kokezi prilikom potpisivanja, za njega taj papir ništa ne vredi.

- Imao sam ugovor i u AEK, mogao sam da ostanem, ali sam napustio Atinu posle šest meeeci, jer sam video da ne mogu da uradim ono zbog čega sam došao. Tako će biti i u FSS, ali ako ne budemo ostvarivali rezultate i išli u pravcu u kome smo zacrtali sam ću otići, ugovor me neće sprečiti u tome - jasan je Matijašević.

Sa selektorm Ljubišom Tumbakovićem je i juče održao sastanak, razgovaraće se i o onim igračima: Luka Milivojević, Matija Nastasić, Marko Grujić... koji zbog neslaganja sa prethodnikom Mladenom Krstajićem nisu bili pozivani.

- Ne gledam u prošlost, svi fudbaleri koji to zaslužuju dobijaće pozive u određeno vreme i za određene utakmice, a o tome odlučuje selektor. Ja se Tumbakoviću neću mešati ni u izbor igrača, ni u taktiku. On o tome odlučuje i sam odgovara za rezultate. Znam šta je bilo, selektorima sam uvek na raspolaganju za rešavanje svih pitanja. Nadam se da će Tumbaković već protiv Potrtugalije napraviti dobar rezultat.

Na izbor Tumbakovića nije imao uticaj, a na izbor Nenada Milovanovića za selektora mlade samo donekle jeste.

- Istog dana smo imenovani, ali priznajem da sam bio upitan šta mislim o Nešku koga dugo poznajem. Smatram da mu je trebalo dati šansu i verujem da će opravdati imenovanje, jer je stručan. Sve ostalo van fudbala što se govori trebalo bi ostaviti po strani.

Čukarički je ostavio u dobrom momentu, ali neće imati vremena da mu i dalje pomaže, jer u ovom času zadužen je za apsolutno sve selekcije u Savezu. Kako je između redova najavio, selektorski kadar svih mlađih selekcija biće na proveri.

- Jeste se moj dolazak poklopio pre svega sa utakmicom protiv Portugalije, koja će biti specifična i teška samo zbog onog poraza u Ukrajini, ali moramo glasno reći da imamo u kontinuitetu slabije rezultate u mlađim selekcijama. Moraćemo ceo sistem rada da unapredimo, primarni cilj svake selekcije mora da bude završni turnir, jer se samo tako stvaraju igrači za mladu i A tim. Tu nas čeka mnogo posla. Talenata imamo, u pitanju je nešto drugo - rekao je Matijašević.

GRKINIĆ POMOĆNIK

NEKADAŠNjI sportski direktor Voždovca Goran Grkinić jedan je od Matijaševićevih pomoćnika.

- Goran već radi, neophodna mi je pomoć, jer imam mnogo mlađih selekcija, a trebalo bi uskoro očekivati da se imenuje i direktor za mlađe kategorije - otkrio je Matijašević.