ARGENTINAC KAŽNjEN ZBOG KOMENTARA: Mesiju tri meseca suspenzije

B. A.

subota, 03. 08. 2019. u 14:10

АРГЕНТИНАЦ КАЖЊЕН ЗБОГ КОМЕНТАРА: Месију три месеца суспензије

Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Južnoamerička fudbalska konfederacija pooštrila kaznu Mesiju zbog uvredljivih komentara na račun te organizacije posle poraza na Kopa Amerika

SKANDALOZNE izjave posle neuspešnog nastupa na Kopa Amerika ipak će skupo koštati Lionela Mesija. Južnoamerička konfederacija (KONMEBOL) pooštrila je prvobitno izrečenu kaznu Argentincu, tako da tri meseca neće moći da nastupa za reprezentaciju, i uz to će platiti 50.000 dolara.


As ima pravo žalbe u roku od sedam dana, a ako ne bude bilo efekta, propustiće prijateljske susrete sa Čileom, Meksikom i Nemačkom u septembru i oktobru. Ovo je znatno teža sankcija od one ranije, a to je bila utakmica neigranja i 1.500 dolara.


"Gaučosi" su bili treći na Kopa Amerika, a zaustavljeni su od domaćina Brazila (0:2), koji je postao prvak. Mesi je bio besan zbog suđenja i rekao je da je turnir namešten kako bi ga "karioke" osvojile.


Mesi je takmičenje završio prestrogim isključenjem u 37. minutu meča za treće mesto protiv Čilea zbog koškanja sa prgavim Garijem Medelom. Kasnije, golgeter Argentine je odbio da izađe na svečanu ceremoniju i primi bronzanu medalju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije