U Novom Pazaru traže vreme: Bićemo svima ozbiljni konkurenti, ali trebaće malo strpljenja

Beta

30. 07. 2019. u 18:46

Mi smo po svim osnovama, infrastrukturi, kadru i činjenici da stabilizujemo klub zaslužili da se nađemo u drugom rangu - rekao je Međedović

У Новом Пазару траже време: Бићемо свима озбиљни конкуренти, али требаће мало стрпљења

Lopta ilustracija Foto: N. Paraušić

Generalni sekretar Fudbalskog kluba Novi Pazar Fikret Međedović rekao je danas da će se u tom klubu potruditi da budu ozbiljni konkurenti svim rivalima u Prvoj ligi Srbije i da očekuje plasman u gornjoj polovini tabele.

- Posle odustajanja čačanskog Borca, mesto je najpre ponuđeno Bečejcima, ali oni nisu mogli da odgovore takmičenju. Mi smo po svim osnovama, infrastrukturi, kadru i činjenici da stabilizujemo klub zaslužili da se nađemo u drugom rangu. Malo smo iznenađeni, ali želeli smo i prihvatili da igramo u Prvoj ligi - rekao je Međedović na konferenciji za novinare.

Novi Pazar će u subotu od 17.30, na startu sezone u Prvoj ligi Srbije, gostovati beogradskom Sinđeliću.

- Pripreme su planirane za takmičenje koje počinje 17. avgusta, pa smo u dvonedeljnom zaostatku. Pre svega bih zamolio publiku da podrži momke jer će igrati utakmice u najtežem delu priprema. Potrebno je da se pojačamo, pre svega igračima sposobnim da se najbolje uklope u tim koji radi već mesec dana - naveo je sportski direktor Pazaraca Emir Bihorac.

Trener Novog Pazara Slavko Matić najavio je da će najveći teret u prvim kolima izneti igrači koji su prošli dosadašnje pripreme.

On je ocenio da je stvaranje tima dugotrajan proces, da igrači u periodu maksimalnog opterćenja treba da počnu prvenstvo, ali da želi pobedu protiv Sinđelića.

- Zadovoljan sam disciplinom i zalaganjem tokom priprema na Zlataru, a obećavam jedino maksimalno zalaganje. Čestitao bih našim navijačima ekspresni povratak među prvoligaše. Pozivam ih da budu strpljivi i da nas podrže. Grad, navijači i klub zaslužuju najbolje. Trebaju nam pojačanja, ali vremena nema mnogo. To je i draž fudbala - kazao je Matić.

Trener Novog Pazara je istakao da je pripreme na Zlataru prošlo 15 fudbalera poniklih u tom klubu.

- Želim da imam što više fudbalera iz Pazara, a možemo ih dobiti samo iz omladinske škole. Oni sad nisu spremni da podnesu teret prvenstvenih utakmica, ali povremeno će trenirati s nama i niko neće biti zaboravljen. Pratićemo njihov rad, zajedno s trenerima mlađih kategorija i direktorom omladinske škole (Seadom Kolašincem) - zaključio je Matić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Simon Нс

30.07.2019. 22:25

Који фудбал тамо треба да се игра,, где српске фудбалере треба да чува хиљаде полицајаца,,,