KAO NAGRADA ZONA ISTOK: Sudija Obradović ponovo na sceni

V.N.

28. 07. 2019. u 07:41

КАО НАГРАДА ЗОНА ИСТОК: Судија Обрадовић поново на сцени

Srđan Obradović foto: N. Paraušić

Vraćen na mesto posmatrača suđenja PLS, pa je dobio i funkciju komesara

FUDBALSKOM arbitru Srđanu Obradoviću sudi se u Višem sudu u Novom Sadu za zloupotrebu službenog položaja (poslednje ročište održano 30. maja), ali to ne smeta Fudbalskom savezu Srbije da ga posle halabuke i hajke na njega zbog skandala na meču Spartak ŽK - Radnički Niš 2:0 (dosuđen penal, pa su usledili hapšenje i pritvor od mesec dana) - vrati na listu posmatrača suđenja Prve lige Srbije.


I da skandal bude potpun, na predlog predsednika sudijske organizacije regiona Istočna Srbija Ninoslava Spasića, uz aminovanje IO "Istoka" kojim predsedava Novica Tončev, FSS ga je imenovao za komesara za delegiranje sudija u zoni "Istok" FS Istočne Srbije.


PROČITAJTE JOŠ: LOPTA SE SAD LAKŠE KOTRLjA: Superligaši dobili nove terene

ŠIJAKOVIĆ PLATIO CEH DA bi Srđan Obradović dospeo na listu posmatrača suđenja Prve lige Srbije neko je morao da plati ceh sa "Istoka". Nebojša Šijaković iz Bora je skinut sa liste zbog Obradovića. Novi "šef" sudijama Milan Karadžić je sa liste posmatrača PLS skinuo Dejana Nedića, a niko ne zna zbog čega.


Pretpostavka nevinosti uvek postoji dok se na sudu ne dokaže krivica, ali isto tako, dok se suđenje ne završi, Srđan Obradović, arbitar iz Jagodine, osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja u fudbalu. Kako je moguće da je IO FSS ili Odbor za hitna pitanja dodelio Obradoviću bilo kakvu ulogu u fudbalu? Kako će čovek tako ocrnjenog kredibiliteta da ocenjuje kolege u Prvoj ligi Srbije? A potpuni je nonsens da je postavljen za komesara zone "Istok", da odlučuje ko će da sudi koji meč.


Na ova pitanja morao bi da odgovori predsednik FSS Slaviša Kokeza, jer je on potpisan ispod odluka objavljenih u "Fudbalu" 18. jula 2019. godine. Ukoliko u Savezu ne reaguju, steći će se utisak da je Srđan Obradović lično zadužio nekog na Terazijama pa mu se na ovaj način odužuju zbog nečega. Drugo logično objašnjenje ne možemo da pronađemo.


PROČITAJTE JOŠ: SUDIJA VIŠE NIJE VAZDUH: Nova sezona širom planete kreće sa promenom pravila fudbalske igre


Šta će UEFA i FIFA misliti o FSS kad se bude javno saznalo šta se radi i kakvi se ljudi postavljaju na odgovorna mesta? Razmišlja li rukovodstvo našeg fudbala o posledicama, o imidžu koji je duboko narušen brojnim sumnjivim utakmicama na koje je upozorila UEFA? Džaba ulaganje u stadione, terene, deljenje opreme, pomoć klubovima kad se na mnogim primerima propagira izvrdavanje propisa (npr. ukidanje podele bodova u plej-ofu Superlige), kršenje Statuta (npr. odluke koje treba da donosi Izvršni odbor, donosi Odbor za hitna pitanja), razrešenje i imenovanje kadrova.


I sad kao kruna bahatosti - rehabilitacija Srđana Obradovića. Valjda predsednik Komisije za suđenje Milan Karadžić, ali i IO FSS, smatra da su svi slepi i slabog pamćenja.


PARADOKS

POSMATRAČ suđenja Zdravko Savić iz Bačke Topole, koji mu je dao slabu ocenu za meč u Subotici, bio je jedan od svedoka tužioca na suđenju Obradoviću u Novom Sadu.

Paradoks je da su Savić i Obradović od narednog vikedna "kolege" na posmatranju u Prvoj ligi Srbije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Рашо

28.07.2019. 09:03

Ко се, чему и зашти чуди? Оно што код нас зову фудбал је стециште најгорох људи и работа. Једино исправно што треба урадити је све приватизовати - преписати овим "стручњацима" и одмах све рачуне за рад њима на име. Наравно ни пет пара нашег новца не сме да оде за тај "спорт"! После нека са играју колико хоће али за своје а не наше паре.

али за своје а не наше паре

28.07.2019. 12:10

@Рашо - Nećeš ni ulaznicu za utakmicu da plaćaš? A da ti si od onih iz 3 frakcije.

EvGenije

28.07.2019. 10:30

Šta će UEFA i FIFA misliti o FSS zbog ovog slučaja? A šta imaju da misle organizacije ogrezle u korupciji o organizaciji ogrezloj u korupciji. Isti se istom raduje. Najveći gubitnici, da ne kažem budale, su oni koji još gledaju fudbal. Počev od mene...

Beli

28.07.2019. 18:40

Cudime daga nisu krcunovi stavili u upravu ko mrakica i babarogica xaxa ko nagradu