FIFA kaznila Liberijca Bilitija deceniju van fudbala

Novosti online

sreda, 24. 07. 2019. u 14:11

ФИФА казнила Либеријца Билитија деценију ван фудбала

Ilustracija foto: EPA

Međunarodna fudbalska federacija suspendovala je dugogodišnjeg visokog zvaničnika Afričke konfederacije (CAF) na 10 godina zbog finansijskih malverzacija
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je dugogodišnjeg visokog zvaničnika Afričke konfederacije (CAF) Musu Hasana Bilitija iz Liberije na 10 godina zbog finansijskih malverzacija.

Biliti će morati i da plati pola miliona švajcarskih franaka posle optužbi da je uzimao novac iz kampanje FIFA protiv ebole.

Članu Izvršnog odbora CAF-a i nekadašnjem predsedniku FS Liberije u decembru 2015. godine blokiran je zahtev za kandidaturu predsednika FIFA jer je propustio proveru integriteta, posle čega je dva meseca kasnije postavljen Đani Infantino.

Zabrana obavljanja svih funkcija u fudbalu Bilitiju dolazi nakon jednogodišnje istrage i finansijskih računa FS Liberije.

Ustanovljeno je da je bilo, kako je saopštila FIFA, zloupotrebe finansijskih sredstava u okviru kampanje protiv ebole, odnosno raznih isplata FS Liberije i povezanosti sa Bilitijem i njegovom porodicom.

Biliti ima pravo na žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije