OČI navijača Partizana tokom proboja ka grupnoj fazi Lige Evrope i utakmicama na dva domaća fronta uglavnom će biti uperene ka Umaru Sadiku i ostalim napadačkim opcijama crno-belih, kao i prema Sejdubi Sumi i Zoranu Tošiću, čija bi uloga u ofanzivnim akcijama trebalo da bude od velikog značaja.


Ništa manji uticaj na kompletan utisak o partijama kluba iz Humske neće imati izdanja Saše Zdjelara, čija se uloga "osigurača" odbrane u tandemu sa Aleksandrom Šćekićem pokazala veoma važnom već na premijeri u Inđiji, pošto su akcije rivala "prigušene" mnogo pre opasne zone.


PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDI SUDI POLjAK, PARTIZANU SLOVAK: Određene sudije za utakmice srpskih klubova u evropskim kvalifikacijama

GRCI PLATILI DVE RATE MUKE sa finansijama, koje su poslednjih dana znatno opterećivale funkcionisanje u Partizanu, rešene su uplatom dve rate od strane Olimpijakosa za obeštećenje povodom kupovine mladog štopera Svetozara Markovića. U kasu crno-belih se slilo 960.000 od ukupno 1.500.000, koliko iznosi transfer, čime su regulisana potraživanja od strane igračkog kadra i radne zajednice


Ono što sve pristalice crno-belih može i te kako da raduje jeste to što u novoj sezoni gledaju nekog novog Sašu. "Zlatni orlić" sa Novog Zelanda je dugo tražio sebe u dresu kluba za koji navija od malih nogu, stoički je trpeo kritike i sada je konačno svoj na svome, kako u fazi kvarenja protivničke igre, tako i u začetku ofanzive svog tima. Sa jasnom željom i ciljem da tako potraje...


- Trenutak kada sam došao nije bio dobar za mene i za ekipu jer pre toga praktično dva meseca nisam trenirao. Bio mi je potreban period za adaptaciju i kada je Bata Mirković došao, počeo sam dobro da igram. Mislim i verujem da mogu još bolje da igram i radiću na tome - jasan je "motorino" u veznom redu Partizana.


Bilo je, po Zdjelarovim rečima, i momenata kada je pomišljao da li je dolaskom iz Olimpijakosa u Partizan povukao pravi potez u karijeri.


PROČITAJTE JOŠ: ODMOR ZBOG EVROPE: Superliga odložila utakmice Partizana i Čukaričkog


- Ponekad ti dođe i pitaš se zašto je tako, ali se nisam predavao, radio sam na sebi, znao sam da teško mogu da se oslonim na druge kao u Olimpijakosu, pa sam se oslonio na sebe. Šćekić i ja imamo praktično celu sezonu zajedničkog igranja iza sebe i sada funkcionišemo lagano u dosta situacija.


Činjenica da Miloševićev tim na početku sezone deluje sasvim korektno ne podrazumeva da je posao u prelaznom roku završen, a na taj način razmišlja i Zdjelar.


- Ekipa je fizički dobro spremna. Pokazalo se na pripremnim utakmicama da možemo da se nosimo s dobrim ekipama, da imamo kvalitet i da smo uigraniji. Ne kažem da su nam hitno potrebna pojačanja, već je važno da se digne konkurencija. Ona je uvek i podstrek i motiv više za svakog fudbalera.


PROČITAJTE JOŠ: GIGIĆ POJAČAO PARTIZAN: Cilj su golovi i titule


Crno-beli u sredu lete za Mančester, odakle će produžiti ka gradiću Česteru na englesko-velškoj granici. Iz svoje engleske baze Miloševićev tim će u četvrtak krenuti ka dvadesetak kilometara udaljenom Rilu, gde ih od 19.30 očekuje prva utakmica drugog kola kvalifikacija Lige Evrope protiv Konahsa.


- Važno je da svaku utakmicu igramo dobro, da držimo nivo i sigurno neće biti problema na ovakvim utakmicama. Nama je uvek najteže da igramo protiv nekoga koga smo "unapred dobili". Nadam se da smo to prevazišli i da ćemo preskočiti prvu prepreku jer naš cilj se zna, to je plasman u LE - optimistički je zaključio Zdjelar.


SEZONSKE OD ČETVRTKA NA STADIONU

SEZONSKE ulaznice za utakmice Partizana u novoj sezoni već neko vreme se nalazi u prodaji putem prodajne mreže "Tiketlajna", a od četvrtka će moći da se nabave i na stadionu u Humskoj, u kancelariji 216.


Cene sezonskih ulaznica su 2.500 za južnu tribinu, 5.000 za bočne delove "istoka" i "zapada" i 6.000 dinara za centralna mesta na istočnoj i zapadnoj tribini.