ALEKSANDAR Kolarov mogao bi da krene stopama prijatelja Edina Džeke i da dres Rome zameni Interovim.


Novi trener kluba iz Milana Antonio Konte želi da igra u formaciji 3-5-2, pa je kapiten srpskih "orlova" igrač po njegovoj meri, jer nije papreno skup, a ima iskustvo igranja u Seriji A.


Italijanski mediji ističu da je Konte pokušavao da se dogovori sa Ivanom Perišićem oko pomeranja na mesto levog spoljnog, ali da Hrvat neće da igra na toj poziciji, a uz to traži i da ode iz kluba. Zatim su uspostavljeni kontakti sa Kolarovim, ali sad Roma pravi problem, jer je ljuta zbog toga što dvojica iskusnih igrača žele u Milano. Obeštećenje Kolarova, prema informacijama, iznosi 15 miliona evra, iako mu ugovor ističe za godinu dana. Ipak, realno je da Roma prepolovi cifru za levog beka, ali ako do toga ipak ne dođe, jedan drugi Srbin bi mogao da bude Konteov izbor - Filip Kostić.


Reprezentativac u Ajntrahtu pokriva celu levu stranu, Konte ga je uživo gledao u meču protiv Intera ove godine i označio ga je kao potencijalno pojačanje. S obzirom na to da je Ajntraht nedavno otkupio Kostića, pitanje je da li bi ga prodali za manje od 30 miliona evra.


Inter je na potezu, Kolarov je tokom leta bio viđen u Fenerbahčeu, pa je ceo posao preko noći propao, da bi Roma objavila zatim da se na Srbina ozbiljno računa.