ZA šest godina Rade Krunić (25) je prešao put od Sutjeske iz Foče do "San Sira" i velikog Milana, gde je sinoć predstavljen kao pojačanje, u društvu legendarnog Paola Maldinija, tehničkog direktora kluba. U rodnom gradu nekadašnjeg veziste Donjeg Srema, čačanskog Borca, Verone i Empolija, najbliži su srećni i ponosni na reprezentativca BiH, i od srca mu žele sreću, zdravlje i uspeh.

- Pratio sam njegov fudbalski razvoj od kadeta do prvotimca Sutjeske, jer je igrao sa mojim sinom Đorđem. Za nijansu se isticao od ostalih, stasavao i dostigao fudbalski zenit. Baš mi je drago što je sada u Milanu - kaže za "Novosti" Fočak Grujo Milanović.

Iz Grujovog društva su uz pohvale Radetu, mnogo dobrih partija poželeli i Dragomir Pejović, Zoran Joković i Rade Milanović.

PROČITAJTE JOŠ: SJAJAN GEST ŠAMPIONA SRBIJE: Zvezda snosi troškove povratka povređenog Litvanca

SUTJESKA RASADNIK TALENATA PRE Krunića, Sutjesku su proslavili brojni fudbaleri odlazeći iz Foče u sarajevske prvoligaše Željezničar i Sarajevo, ali i u beogradski Partizan. Najpoznatiji od njih su Radmilo Mihajlović, Rade Paprica, Rešad Kunovac, Mladen Furtula, Refik Muftić, Vojislav Baći Ćoreić, Ekrem Maglajlija...

Top tema u svakom kafiću ovog grada na Drini i Ćehotini sa 1.700 studenata je Krunićev transfer iz Empolija u redove sedmostrukog prvaka Evrope, jednog od najvećih timova sveta.

- Bio sam mu fizioterapeut u Sutjesci, ali i njegovim sestrama odbojkašicama. A pre toga i njihovom ocu Milanu, koji je 20 godina nosio dres Sutjeske, kratko i Leotara i Famosa. Sve pohvale porodici Krunić, a posebno njemu - rekao je za naš list Zoran Smrekić, a čestitkama se pridružuje i Nikola Perišić, odbornik u SO Foča.

Saopštenjem za javnost, čestitku Kruniću uputila je i Sutjeska.

- Očekujemo, nadamo se, priželjkujemo, jednu prijateljsku utakmicu u Foči između Sutjeske i Milana. Ako ne prvih timova, onda bar kadeta na tradicionalnom "Football friends", koji se u Foči održava od 2005. godine. Tu je do sada učestvovalo dvadesetak ekipa iz Evrope - kažu Dragan Kulić i Dalibor Rašević, bivši fudbaleri i treneri Sutjeske

U Radetovoj porodici, na njegovu sugestiju, ostali su uzdržani od komentara za medije, jer je takva preporuka stigla iz Milana.

PROČITAJTE JOŠ: TONČEV NAJAVIO RAZMATRANjE UGOVORA FUDBALERA: Radnički neće biti usputna stanica!

- Ne bismo da kopiramo porodicu Luke Jovića, koji je pristupio Realu iz Madrida, što je izuzetan fudbalski podvig. Pozdravljam čitaoce "Novosti" i navijače Milana i zahvaljujem na svim čestitkama, sportskih radnika, prijatelja i kumova - kaže Milan Krunić, otac sjajnog fudbalera.

A Rade je juče blistao na gala promociji, pred italijanskim medijima.

- Prvi utisci su fantastični, a ovako nešto sam i očekivao - rekao je Krunić na "San Siru". - Došao sam u veliki klub, za koji sam ceo život sanjao da zaigram, još otkako sam bio dečak. Srećan sam što sam tu i jedva čekam da zaigram. Idol mi je bio Kaka, a od sadašnjih asova najviše pokušavam da se ugledam na De Brujnea.

Rade (sa loptom) u mlađim selekcijama Foto R. Milović

I svi ljubitelji fudbala u Foči sa nestrpljenjem čekaju početak Serije A. Milanezi su u ovom gradu dobili nove navijače, zbog njihovog ponosa, Radeta Krunića.

LIČNA KARTA

RADE KRUNIĆ

ROĐEN: 7. oktobra 1993.

MESTO: Foča (BiH)

POZICIJA: Vezni

KLUBOVI

2012-2013. Sutjeska Foča 15 (3)

2013-2014. Donji Srem 40 (4)

2014-2015. Verona 0 (0)

2014. Donji Srem, pozajm. 11 (1)

2015. Borac Čačak 13 (2)

2015-2019. Empoli 116 (13)

2019. Milan

REPREZENTACIJA

BiH, 10 mečeva, 1 gol