UEFA kaznila Bugarsku i Rumuniju zbog rasizma

Beta

petak, 19. 07. 2019. u 18:32

УЕФА казнила Бугарску и Румунију због расизма
Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Bugarsku zatvaranjem dela tribina za predstojeće utakmice protiv Engleske i Češke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zbog rasizma

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) kaznila je danas Bugarsku zatvaranjem dela tribina za predstojeće utakmice protiv Engleske i Češke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zbog rasizma.

U saopštenju se navodi da je kazna izrečena jer su navijači Bugarske na utakmicama protiv Češke i Kosova prošlog meseca uzvikivali uvredljive parole.

Bugarska će 14. oktobra dočekari Englesku, a tri dana kasnije Češku.

Uefa je takođe kaznila i Rumuniju, čije će naredni meč za igrače igrače do 21 godine morati da igra pod delom zatvorenim stadionom, zbog rasističkog navijanja na Evropskom prvenstvu prošlog meseca.

Pored zatvaranja stadiona, Uefa je podelila i dodatne kazne Bugarskoj i Rumuniji, kao i Grčkoj zbog nepristojnog ponašanja" navijača na utakmicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

KOJE SU TO RASE SIPTARI DA SE OSECAJU RASISTICKI UVREDJENI?

19.07.2019. 18:41

Pre bi moglo bit, da je neko uzvikivao: KOSOVO JE SRBIJA!

buki

19.07.2019. 18:47

Sve ce kazniti i zbog toga sto je neko prdnuo u trecem redu, samo su hrvatski fasisti zasticena vrsta, izuzeta od sankcija.