SINIŠA Mihajlović je počeo lečenje od leukemije na bolonjskoj klinici za hematologiju "Santa Orsola", a lokalni list "Korijere di Bolonja" ispratio je iz svojih izvora kako je protekao prvi dan u bolnici.

Trenera Bolonje i nekadašnjeg fudbalskog asa su na klinici za hematologiju u sobi prvo dočekali članovi najuže porodice, ali i najbolji prijatelj iz Italije, Roberto Mančini, selektor "azura" sa kojim je Mihajlović igrao u Sampdoriji i Laciju, a kasnije su sarađivali i u Interu.

Međutim, broj posetilaca će se, kada počnu terapije, u narednim danima značajno smanjiti, samo će nekolicina ljudi moći da poseti našeg asa. "Korijere di Bolonja" otkriva da će Mihajlović biti smešten u posebnoj sobi, skoro sterilno čistoj, jer u nju neće moći da dopre ni spoljašnji vazduh.

PROČITAJTE JOŠ: MIHA TRI NEDELjE U BOLNICI: Leukemija može da se pobedi

List otkriva da je Mihajlović od prvog dana odlučio da bude disciplinovani pacijent i da želi da pobedi leukemiju.

- Vi kažite, ja ću sve da uradim - poručio je kratko Mihajlović.

Italijanski novinari navode da će, prema najboljem scenariju, Siniša Mihajlović moći da se vrati svojim redovnim trenerskim obavezama na klupi Bolonje najranije za tri meseca ako sve bude u najboljem redu. Poštujući privatnost svog trenera, i navijači Bolonje su odlučili da se ne okupljaju ispred bolnice "Santa Orsola", a klub je odlučio da se povremeno, zvaničnim saopštenjima, oglasi o zdravstvenom stanju svog trenera.

Inače, Mihajlovićeva supruga Arijana i ćerka Viktorija su poslale po jedan emotikon u obliku srca kao odgovor na poruku sa zvaničnog instagram-profila Crvene zvezde koja je glasila: "Siniša, pobedi!"

PROČITAJTE JOŠ: NAVIJAČI ZVEZDE UZ MIHU I KUZMIĆA: Posebne poruke za Sinišu i Ognjena (VIDEO)