NENADMilovanović, koji 15. avgusta puni 50 godina, nije više trener Mladosti iz Lučana. On je posle pet i po godina provedenih na klupi ovog tima odlučio da podnese ostavku, samo četiri dana pred start nove sezone u Superligi. Kako su "Novosti" pre tri nedelje već najavile, iskusni stručnjak će postati selektor mlade reprezentacije Srbije koja je nedavno na Prvenstvu Evrope u Italiji doživela pravi fijasko.

Milovanović će tako pokušati da posle Gorana Đorovića, čiji se izveštaj o debaklu "orlića" na EP još čeka u FSS, vrati mladu selekciju na mesto od ugleda. Prva sledeća prilika su kvalifikacije za novo Prvenstvo Evrope koje će se u junu 2021. godine igrati u Sloveniji i Mađarskoj. "Orlići" su u grupi sa Poljskom, Rusijom, Bugarskom, Letonijom i Estonijom.

- Odlazim posle više od pet godina sa mesta šefa stručnog štaba Mladosti i moj novi zadatak biće rad sa mlađim kategorijama kluba iz Lučana - kratko se oglasio Milovanović, iako je više nego jasno da je zbog prirode posla koji ga čeka u FSS on morao da napusti prvi tim ekipe iz Lučana.

Novi trener Mladosti iz Lučana biće Goran Stanić doskorašnji pomoćnik Nenada Milovanovića