KADA je Virdžil Van Dajk za 84,5 miliona evra prešao iz Sautemptona u Liverpul u januaru 2018, činilo se da će teško neko pomeriti rekordnu granicu kad su defanzivci u pitanju. Samo godinu i po, kasnije, prema pisanju engleskog "Sana", na "presto" umesto pouzdanog defanzivca "redsa" stiže štoper Lestera Hari Megvajer, za čiji dolazak na "Old Traford" će Mančester junajted uplatiti rekordnih 89 miliona evra.

Engleski tabloid tvrdi da će Mančester junajted tri četvrtine dogovorene sume uplatiti odmah, dok će preostala 23 miliona biti uplaćena kasnije u pravilnim razmacima. Na taj način će se završiti saga koja je bila aktuelna i prethodnog leta posle Svetskog prvenstva u Rusiji tokom kojeg je Megvajer pružao odlične partije.

Na taj način novi najskuplji štoper sveta će pomeriti granice i postaviti nove izazove najboljim svetskim defanzivcima, a do promene u prvih pet "bisera" defanzive u evropskom fudbalu bi trebalo da dođe u najskorije vreme kada Matijas de Liht iz Ajaksa zvanično postane novi fudbaler Juventusa. Suma koju će torinski klub uplatiti na ime obeštećenja iznosi 70 miliona evra.

TOP PET DEFANZIVACA

1. V. van Dajk Sautempton - Liverpul 84,6

2. L. Ernandez Atletiko - Bajern 80

3. A. Laport Bilbao - Man. siti 65

4. B. Mendi Monako - Man. siti 57.5

5. Dž. Stons Everton - Man. siti 55.6

*cifre su izražene u milionima evra