DVE godine navijači Partizana čekaju povratak šampionske titule u klupske prostorije u Humskoj i zamišljaju način na koji bi mogao da se zaustavi večiti rival. Prva asocijacija na šampionsku sezonu 2016/2017. je svakako nezaustavljivi tandem Leonardo - Đurđević koji je sezonu završio sa preko 50 golova. Posle izbalansirane sezone 2017/2018. u prethodnoj je "valjak" išao na pogon samo jednog čoveka, Rikarda Gomeša, što je bilo premalo da se ostane konkurentan. Ove letnje pripreme crno-belih, zasada stidljivo, najavljuju rađanje novog tandema, reč je o potencijalnom afričkom faktoru stabilnosti crno-belih Sejdubi Sumi i Umaru Sadiku.


Omaleni Gvinejac je od dolaska u Partizan leta 2017. projektovan kao prirodna zamena za buntovnog, ali maksimalno korisnog Leonarda de Souzu. To teško breme Suma nije znao da iznese na pravi način, pa je umesto lidera na terenu uglavnom bio predmet sprdnje i sinonim za izneverena očekivanja. Prethodnih mesec dana je kako tokom slobodnog vremena u hotelu, tako i na treninzima i utakmicama pokazalo da bi klub iz Humske mogao konačno da dočeka nekog drugačijeg Sumu. Sumu koji u slobodno vreme neće staviti slušalice, gledati u plafon i ignorisati sve oko sebe, već će imati šta da kaže i sa kim da porazgovara.


PROČITAJTE JOŠ: CRNO-BELI ODLIČNI PROTIV BORDOA: Sadikov prvenac, Smiljanić overio pobedu


SAVO HVALI SADIKA NIJE šef struke crno-belih Savo Milošević posle utakmice sa Bordoom krio zadovoljstvo kako zbog pozitivnog rezultata tako i zbog činjenice da visoki napadač raste iz utakmice u utakmicu.
- Rekao sam i ranije da od Sadika mnogo očekujemo, trebalo bi biti strpljiv jer tek ulazi u ritam. Doći će to sve na svoje. Tražili smo špica koji će nam dati dubinu pošto imamo dobar vezni red i sada možemo da se vratimo nekoliko metara nazad na sredini i da dobijemo na dubini - smatra Milošević.

Partizan bi što je još važnije mogao da dobije Sumu koji svakom treningu pristupa sa željom da iz njega izvuče maksimum, a na utakmicama se ne skriva po ćoškovima terena i navija da lopta ne dođe do njega već se konstantno, nudi, otvara, traži rešenja u ofanzivnim akcijama.


- Imao sam porodične probleme, to su bile neke privatne stvari sa kojima sam se borio. Zato je sve bilo potpuno drugačije. Sada sam se time izborio i spreman sam da pružim maksimum za Partizan. Uz to imamo i sjajnu atmosferu, mnogo je više druženja, smeha i šale u ekipi i to je nešto što definitivno mora pozitivno da se odrazi na celu ekipu - smatra Suma.


Kada je pre dve godine predstavljen u Partizanu kao najskuplje klupsko pojačanje svih vremena sva svetla pozornice su bila uperena upravo u njega.


- Nisam imao poseban pritisak, nije mi to smetalo. Volim kada je tako, kada se mnogo očekuje jer i sam uvek želim samo najbolje i najviše. Moram da razjasnim nešto što je poslednjih dana pogrešno protumačeno i shvaćeno a to je da su me saigrači bušili što nije tačno. Najveći problem su ponoviću predstavljale neke privatne poteškoće koje sam uspeo da rešim. Potrebno je ove sezone da svi budemo na visokom nivou i verujem da će tako i biti.


Drugi deo afričkog faktora stabilnosti u Partizanu trebalo bi da predstavlja pozajmljeni fudbaler Rome Umar Sadik. Nigerijac koji pojavom na terenu podseća na nekadašnjeg velikog asa ove zemlje Nkvankva Kanua je protiv Bordoa svojim prvim golom u crno-belom dresu doneo prednost. Ipak, veći utisak od lopte u mreži je ostavila njegova borbenost i snalažljivost pred protivničkim golom.


- Ne bih poseban značaj pridavao ovom golu. Uvek je lepo kada zatreseš protivničku mrežu, međutim, radost ću ostaviti za zvanične utakmice.


PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN DOBIO ODLUKU O TITULI IZ 1946, VULETIĆ LjUT KAO RIS: Gaze nas, ali im neće uspeti


Mreža Kastila se zatresla posle Sumine asistencije ka Sadiku.


- Dobro se slažemo zasada, pred nama je tek period upoznavanja, kao što je slučaj i sa ostalim saigračima. Meni je najvažnije da sam srećan u novoj sredini, svi su me odlično prihvatili i to je važan preduslov za dobre igre ekipe i moj dobar učinak na terenu - jasan je Sadik.


PROČITAJTE JOŠ: Đurovski: Danas ne bih prešao u Partizan


Pre dve godine Đu-Le je činio čuda po superligaškim terenima, da li je vreme za kombinaciju Sa-Su?