ŽANDER Ribeiro Santana zadužio je danas dres Crvene zvezde sa brojem 18 i na zvaničnoj promociji delovao prilično samouvereno. Iskusni, 30-godišnji Brazilac stigao je u Ljutice Bogdana iz Apolona za 200.000 evra, s nadom da će proći daleko bolje od svojih prethodnih 19 zemljaka koji, sa izuzecima Kadua, možda i Evandra, nisu ostavljali poseban utisak u Zvezdi.


- Ne osećam pritisak zbog očekivanja javnosti ili prethodnog učinka mojih sunarodnika. Svako je igrač za sebe. Došao sam da osvojim titulu i spreman sam da preuzmem odgovornost. Privilegija je nositi dres Zvezde, svestan sam veličine kluba - rekao je Žander, koji će biti prijavljen za drugo kolo evropskih kvalifikacija.


PROČITAJTE JOŠ: ZABORAVILI KAKO SE DAJU GOLOVI: Zvezda u Litvaniji potvrdila da nije rešila probleme sa realizacijom


Najviše je o Zvezdi naučio od Saše Markovića, nekadašnjeg igrača Partizana, sa kojim je igrao u Apolonu.


- Sale je sjajan igrač, bliski smo prijatelji i pre dolaska u Beograd konsultovao sam se sa njim. Rekao mi je da je Zvezda odličan izbor i tek onda sam shvatio veličinu kluba u koji dolazim. Dugo poznajem i Tomanea, igrali smo zajedno u Portugaliji. Radi se o odličnom napadaču i siguran sam da će dati doprinos na putu do novih uspeha. Imamo dobar tim, očekujem da ostvarimo uspeh. Spreman sam i jedva čekam da debitujem - istakao je Žander, koji će sigurno na teren u subotu protiv Zvezdare, u prijateljskom meču.


PROČITAJTE JOŠ: FLEŠ IZ ZVEZDE: Ebisilio gleda ka Istoku


Crvena zvezda je pustila ulaznice za revanš meč prvog kola kvalifikacija protiv Suduve koji se igra 9. jula od 20.45. "Sever" i "jug" mogu se kupiti po ceni od 500, "istok" i "zapad" po 1.000, "VIP zapad" 2.000, "VIP 1" i "VIP 2" po 3.000, a "VIP galerija" 4.000 dinara.