Olimpijakos predstavio Svetu Markovića

Beta

09. 07. 2019. u 16:22

Олимпијакос представио Свету Марковића

Svetozar Marković

Ne mogu da ne budem presrećan što idem u ovako veliki klub gde ću moći da pokažem ko sam i naravno napredujem u fudbalskom smislu – rekao je mladi štoper
Fudbaler Partizana Svetozar Marković prešao je u Olimpijakos. Posle nekoliko nedelja neizvesnosti mladi štoper, koji je u Partizan došao 2011. godine, prešao je u atinski klub.

- U Partizan sam došao pre tačno osam godina. Pamtim ih samo po lepim uspomenama jer sam u Beogradu i Partizanu stekao najbolje drugove sa kojima sam prošao do sada najvažnije trenutke u mojoj karijeri i sa kojima se i danas družim. Sa njima sam u mlađim kategorijama osvajao prvenstva i turnire u inostranstvu i zajedno maštao o ovome gde smo danas - naveo je Marković za klupski sajt.

On je sa crno-belima osvojio dva trofeja u Kupu, a rekao je da mu se osim trofeja i igranja u Ligi Evropa, ispunio san da zaigra u "večitom" derbiju. Marković je zahvalio saigračima što su ga od prvog dana lepo prihvatili, kao i zaposlenima u klubu i Teleoptiku.

- Što se tiče potpisa i odlaska u Olimpijakos ne mogu da ne budem presrećan što idem u ovako veliki klub gde ću moći da pokažem ko sam i naravno napredujem u fudbalskom smislu. Teško mi je jer idem iz svoje države i svog kluba, ali moje srce će uvek biti tu - rekao je Marković.

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić rekao je da će klub od transfera prihodovati 1,5 miliona evra, uz 10 odsto od buduće prodaje Markovića.

- On je još jedan u nizu naših igrača iz omladinske škole koji je završio u velikom klubu Olimpijakosu. Pravna služba je predano radila u poslednjih 48 sati i uspeli smo da dođemo do odgovarajućeg rezultata koji će Partizanu biti na čast. Mislim da ćemo i u finansijskom smislu biti u prilici da u najskorije vreme dođemo do tih sredstava - naveo je Vuletić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije