PREDSEDNIK Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza se nedavno, 9. juna, javno izvinio naciji i navijačima fudbalske reprezentacije Srbije za krah i poraz od Ukrajine (5:0) u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2020. godine. Tog dana je javno obećao da će potpredsednici FSS Nenad Bjeković ili Marko Pantelić biti dostupni za medije o svim temama koje su više nego aktuelne u domaćem fudbalu.


Prvi čovek FSS nije ni slutio da će samo desetak dana kasnije mladu fudbalsku reprezentaciju zapljusnuti "cunami" na EP u Italiji na kojem su ih preslišale Austrija, Nemačka i Danska. U četvrtak su "Novosti" dobile intervju od potpredsednika Nenada Bjekovića u kojem je više nego jasno da će velikih i brzih rezova biti, ali se ne otkrivaju imena onih koji će ubuduće voditi A i mladi tim.

Nismo dobili direktan odgovor na pitanje kada će A tim dobiti novog selektora i koliko je pred ljudima u FSS težak zadatak, jer su dve najuglednije selekcije napravile veoma loše rezultate u poslednjih mesec dana.

- Nismo u situaciji koja je jednostavna, to je činjenica. Ali rešenje za svaku situaciju postoji, pa tako i za ovu. Što se tiče A tima i selektora, takođe će vrlo brzo biti poznato ko će naslediti Mladena Krstajića - kaže neodređeno Bjeković.

Pročitajte još Neško Milovanović vodi „orliće”

Nastup mlade reprezentacije Srbije na EP u Italiji ocenio je kao neuspešan.

- Sigurno da to nije bio rezultat, kao ni utisak kojem smo se nadali i koji smo očekivali i priželjkivali. Tako da u skladu sa tim može jedno da se oceni kao neuspešan.
KARADžIĆNA navodnoj sednici Odbora za hitna pitanja FSS došlo je do novih promena u Sudijskoj organizaciji. Na čelo Sudijske komisije vratio se posle malo više od godinu dana Milan Karadžić, umesto Zorana Petrovića. Članovi su Boško Jovanetić, Majo Vujović i Igor Radojčić.

Selektor je preuzeo odgovornost za tri ubedljiva poraza na takmičenju, a ko je najodgovorniji, pokazaće izveštaji, ističe Bjeković.

- Očigledno da se negde podbacilo u pripremi za to takmičenje. To bi u ovom trenutku moglo da bude jedno od logičnijih objašnjenja. Imaćemo detaljniji uvid posle izveštaja Đorovića koji je, kako je i sam rekao, preuzeo odgovornost za učinak na EP.

Pročitajte još FSS želi Antića!

Goran Đorović je završio misiju na EP...

- Odluku o selektoru Goranu Đoroviću donećemo uskoro, možda već do kraja ove nedelje - zaključio je Bjeković.

TUMBAKOVIĆ OPET U IGRI
ODBOR za hitna pitanja FSS navodno je održao telefonsku sednicu pre dve noći kada je još jednom potvrđeno da su Ljubiša Tumbaković i Radomir Antić dvojica najozbiljnijih kandidata za mesto selektora.

Navodno, Tumbaković je ponovo došao u žižu samo što je Antiću ostala suspenzija FIFA za još dva meča zarađena na Mundijalu 2010. Nažalost, u ovom trenutku nema potvrde iz Saveza da je održana sednica ovog zvaničnog organa FSS sa kojeg povremeno ima, a povremeno nema oficijalnih izveštaja.