Fudbalerke Kameruna na stubu srama zbog ponašanja posle poraza od Engleske

Beta

24. 06. 2019. u 22:54

Фудбалерке Камеруна на стубу срама због понашања после пораза од Енглеске

Reprezentativke Kameruna foto: AP

Selektor Engleske Fil Nevil rekao je da je posramljen ponašanjem kamerunskih fudbalerki i da je u nekom trenutku pomislio da se utakmica neće nastaviti
Čelnica za ženski fudbal u Afričkoj fudbalskoj konfederaciji (CAF) Ajša Johansen rekla je da reprezentativke Kameruna moraju da budu kažnjene zbog ponašanja tokom utakmice sa Engleskom i poraza u osmini finala Svetskog prvenstva.

Engleska je u nedelju uveče pobedila Kamerun 3:0 i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Fudbalerke Kameruna su burno reagovale na dve odluke VAR, a neke od njih ponašale su se neprimereno prema protivnicama. Kamerunska igračica Ivon Leuko je laktom udarila protivnicu Nikitu Paris i dobila žuti karton, dok je Agustin Ejange pljunula Toni Dugan posle dosuđenog slobodnog udarca.

- Ponosna sa na naše afričke ženske ekipe. Ali, ova utakmica se nije loše odrazila samo na ženski afrički fudbal, već na ceo afrički fudbal. To je pitanje koje će se rešavati na odgovarajućim nivoima naše organizacije - rekla je Johansen.

Predsednica Fudbalskog saveza Sijera Leonea navela je da će CAF preduzeti mere čak iako Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ne pokrene postupak protiv kamerunskog tima.

Selektor Engleske Fil Nevil rekao je da je posramljen ponašanjem kamerunskih fudbalerki i da je u nekom trenutku pomislio da se utakmica neće nastaviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Један из Братства

25.06.2019. 11:18

После толико деценија понижавања од стране господа енглеза није ни чудо. Подржавам африканце!