NOVE MUKE ZA ĐOROVIĆA: Ispao i Marković za Dansku, Lutovac pod znakom pitanja

Novosti online

nedelja, 23. 06. 2019. u 16:09

НОВЕ МУКЕ ЗА ЂОРОВИЋА: Испао и Марковић за Данску, Лутовац под знаком питања

Svetozar Marković foto: N.Paraušić

Poslednja utakmica na Evropskom prvenstvu možda nema takmičarski značaj za Srbiju, ali niko ne želi neku novu bruku. Ona protiv Nemačke je bila dovoljna. Ipak, Goran Đorović je u neverovatnim problemima pred meč sa Danskom

Poslednja utakmica na Evropskom prvenstvu možda nema takmičarski značaj za Srbiju, ali niko ne želi neku novu bruku. Ona protiv Nemačke je bila dovoljna. Ipak, Goran Đorović je u neverovatnim problemima pred meč sa Danskom.

SelektorOrlića bukvalno je primoran da krpi odbrambenu liniju, jer uoči utakmice nema desnog beka, a „knap“ štopera, bez ijednog na klupi. VukašinJovanović je povređen. Milan Gajić je povređen. Nikola Milenković je suspendovan zbog kartona.

A, poslednja vest je da se povredio i štoper Svetozar Marković! Četvorica defanzivaca sa spiska su ispala iz stroja.

Oni na koje Đorović može da računa su dva leva beka, Miroslav Bogosavac i Aleksa Terzić i dva štopera, Srđan Babić i Erhan Mašović. Istina, Mašović je u prvoj utakmici, protiv Austrije, igrao na mestu zadnjeg veznog, ispred poslednje linije, ali njegova matična pozicija, na kojoj je počeo karijeru je u srcu odnbrane.

Dakle, jedan levi bek će morati na desnu stranu. A, staro je fudbalsko pravilo, kako su makar nekada treneri govorili, da svako u fudbalu može sve da igra, osim levi bek na desnoj strani.

Nije ni tu kraj svih muka. Pitanje je da li će moći na teren i krilni napadač Aleksandar Lutovac, pošto se i on povredio, pa su veće šanse da ne igra, nego da bude u sastavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije