NOVO rukovodstvo Vojvodine, predvođeno Vojislavom Gajićem, Dušanom Bajatovićem i Nikolom Lazetićem, koji su izabrani na Skupštini u petak uveče, danas je imenovalo Nenada Lalatovića za novog trenera. To je samo prvi u nizu poteza za zaokret Novosađana od 180 stepeni, kako se prethodne dve veoma loše sezone ne bi nikad ponovile. Rušiće se i stadion i graditi novi "Karađorđe" na istom mestu, za 20.000 navijača. Po planu, radovi bi trebalo da počnu krajem godine...

- Prva "bomba" je pukla - kaže Gajić u razgovoru za "Novosti". - Za minut smo se dogovorili sa Lalatovićem koji je bio želja naših navijača i nas u rukovodstvu, posebno sportskog direktora Lazetića i zahvaljujemo Radničkom i Ivici Tončevu na razumevanju. On će u nedelju biti zvanično promovisan i priključiće se ekipi na Zlatiboru.

Vojvodina se pojačala angažovanjem Nikole Drinčića, a pored mladih fudbalera planira dolazak još nekoliko igrača.

SARADNjA SA LOKALNIM KLUBOVIMA - NISMO sami i u našoj strategiji razvoja vidimo saradnju sa novosadskim klubovima, posebno sa Kabelom koji je u poslednje dve sezone postigao zavidne rezultate. Naravno, želimo i da doprinesemo ozdravljenju RFK Novi Sad sa Detelinare - ističe Gajić.

- Ekipa već sada dobija fizionomiju za ozbiljne rezultate, zahvaljujući sportskom direktoru Lazetiću, a u planu je dolazak dva-tri značajna pojačanja. Važno je da će sjajan kvartet naših omladinaca: Topić, Zukić, Nešković i Veselinović imati šansu da stasavaju uz kvalitetne i iskusne fudbalere.

U skladu s tim su i ambicije Novosađana:

- Uloga mene kao predsednika i mojih saradnika je vrlo jasna. Ako ne izborimo mesto za Evropu, odlazimo. Već smo krenuli sa reorganizacijom omladinskog pogona, naše čuvene fudbalske škole po evropskim standardima koje uvodi Lazetić. Takođe, tu je i "šok terapija", da prodrmamo sve strukture u klubu za jači duh i pobednički mentalitet.

Vojvodina će imati i pomoć FSS oko "Karađorđa":

- Tu je reč o sređivanju terena i kompletnoj zameni trave koja je uništena. FSS je po tom pitanju odobrio dodatna sredstva. Takođe, Vlada Republike Srbije je odobrila značajna sredstva za izgradnju novog stadiona na postojećem mestu. Iduće nedelje potpisujemo ugovor o projektovanju sa poznatom novosadskom projektantskom kućom, što govori da će sve biti domaće. Plan je, ako dobijemo sve dozvole, da radovi počnu krajem godine.

Najavljena je maksimalna transparentnost u radu:

- Pozvaćemo simpatizere i posebno navijače na prezentaciju predloga izgleda novog stadiona i saslušati primedbe i sugestije. Naravno, naš rad je javan i otvoreni smo za saradnju, posebno sa bivšim igračima, klupskim legendama, koje želimo ponovo da okupimo u klubu i u rukovodstvu kluba.

U svemu što budu radili, ljudi iz kluba imaće podršku grada:

- Naš gradonačelnik Miloš Vučević je inicirao mnogo dobrih stvari u klubu uz maksimalnu podršku navijača i smatram da jedino zajedničkim snagama možemo da ostvarimo ambicije i vratimo Vojvodini stari sjaj i pozicije koje zaslužuje.