Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Goran Đorović preuzeo je na sebe krivicu zbog ubedljivog poraza od Nemačke (6:1) na prvenstvu Evrope u Italiji i San Marinu i poručio da ako će on platiti cenu debakla ukoliko bude potrebno, a ne igrači.


Srpski tim, čiji gro čine igrači koji su baš na jučerašnji dan postali omladinski šampioni sveta pre četiri godine, već posle dva kola ostao je bez šanse za polufinale i olimpijsku vizu za Tokio.

- Ovde nisu krivi novinari, nije kriva ni javnost, ali zamolio bih vas da zaštitite igrače, ako neko treba da bude kriv, to sam ja. Nikada nisam tražio alibi, neću ni sada, samo bih vas molio da poštedite igrače. Ovakvi porazi se dešavaju u fudbalu, imao sam ih i ja kao igrač, ako neko treba da plati cenu, onda sam to ja - rekao je Đorović posle utakmice.

On je dodao da niko nije očekivao dva poraza, računajići i prvi protiv Austrije (2:0), posle odličnih rezultata u kvalifikacijama.

Pročitajte još NIKO SE NE BOJI VELIKIH: Evropsko prvenstvo za mlade kroji novu fudbalsku mapu Starog kontinenta

- Predstoji nam duboka analiza svega što se izdešavalo. Ja sam ovu ekipu selektirao, doveo je na Evropsko prvenstvo. Ovi igrači su naša budućnost, moramo da ih čuvamo. Ovakvi porazi se dešavaju u fudbalu, možda i teži. Teško je govoriti posle ovakvog poraza, ali igrači su u ovom momentu dali maksimum. Naišli smo na boljeg rivala, moramo to da priznamo. Reprezentacija Nemačke nadigrala nas je u svim segmentima igre, u trčanju, tehnici, organizaciji igre.

Prema njegovim rečima, opet se ponovila situacija da kod prvog primljenog gola ekipa padne.

- Posle prvog gola kao da nastaje šok. Mislim ipak da treba da zaštitimo igrače od kritika, koja je sa vaše strane opravdana (novinara prim. aut), ali ako neko treba da bude kritikovan i da bude krivac, to sam ja. Dali su sve od sebe, ali naišli smo na period protivnika.

Đorović nije želeo da odgovornost prebacuje na odbrambene igrače.

Pročitajte još Golman mlade reprezentacije: Mi smo Srbi, možemo da se vratimo

- Imali smo isključenje Jovanovića protiv Austrije, smatrali smo da je Babić svojim igrama u Crvenoj zvezdi zaslužio poverenje. Generalno ne treba kriviti odbranu, napravili smo greške koje su nas koštale, ali znate kako se kaže, posle rata svi su generali. Ostaje nam da se podignemo, imamo još jednu utakmicu, da vratimo igrače fizički i psihički".

Đorović priznaje da je svestan da je i narodu teško pao poraz od Nemačke.

- Ovo su stvari koje se dešavaju u fudbalu. Igrači nisu želeli da razočaraju narod, niko nije hteo da ga povredi. Dali su mnogo u prošlosti, siguran sam da će i u budućnosti. Trebalo bi odvojiti stvari fudbalske i igru od onoga što može da povredi, kao što je u prošlosti moglo da obraduje srpski narod - zaključio je Đorović.

Srbija takmičenje završava u nedelju utakmicom protiv Danske od 21 sat.